Podle Wells Fargo je Target přeprodaný a mohl by vyskočit o téměř 20 %

Podle Wells Fargo je čas výhodně koupit akcie společnosti Target, které by mohly ze současných úrovní vzrůst o téměř 20 %.

Analytik Edward Kelly v pondělní zprávě zvýšil váhu akcií Targetu na overweight z equal weight a uvedl, že maloobchodní řetězec je přeprodaný.

Společnost Target se po zprávě o výsledcích za první kalendářní čtvrtletí propadla o 25 % v návaznosti na přetlak problémů se zásobami, které poškodily také akcie Walmartu a dalších maloobchodních prodejců. Akcie se letos propadly o téměř 30 %.

„Výprodej akcií TGT poskytuje podle našeho názoru příležitost vybrat si osvědčený zisk akcií do podhodnoceného oživení zisků za správnou cenu,“ napsal Kelly.

„1) Společnost si zaslouží určitou kritiku za své chybné kroky v oblasti zásob, ale není sama (ehm… WMT) a rozhodné kroky managementu by měly pomoci ochránit pandemické zisky akcií (skutečná cena na konci dne). 2) TGT dostala jako první největší marží ránu v maloobchodě, což naznačuje relativně nižší riziko odtud a rychlejší zotavení. 3) Investoři se zdají být příliš pesimističtí, pokud jde o zisky z oživení; až se v roce 2023 usadí prach, vidíme zisk na akcii ve výši 12,70 USD oproti laťce na straně nákupu, která se zdá být blíže 11 USD. 4) Příznivý poměr rizika a odměny,“ pokračoval Kelly.

Zdroj: Getty Images

Analytik rovněž zvýšil cílovou cenu zhruba o 25 % na 195 USD ze 155 USD. Nová cílová cena představuje téměř 20% nárůst oproti páteční zavírací ceně. Akcie v pondělním předobchodním období poskočily o 1,4 %.

Je jisté, že maloobchodní prodejce čekají problémy. Kelly z Wells Fargo uvedl, že potíže s realizací digitální strategie, stejně jako ztráta podílu ve prospěch Amazonu a Walmartu, by mohly společnosti uškodit.

Přesto je maloobchodník připraven na oživení poté, co aktivně řešil své problémy se zásobami.

„Zásoby se v tuto chvíli zdají být pohyblivým cílem, protože spotřebitelská poptávka od posledního zpoplatnění TGT zřejmě zeslábla, takže by mohlo dojít k určitému dodatečnému riziku pro marže v zadní polovině,“ napsal Kelly.

„Přesto by TGT měla mít do budoucna relativně menší riziko marží a vzhledem k tomu, že jednala tak rozhodně, mohla by být jednou z prvních, která zažije oživení marží. Podle našeho názoru je nyní TGT v lepší pozici pro útok, až se usadí prach.“

Příští zpráva o výsledcích společnosti Target je naplánována na 17. srpna.