Akcie Tesly by mohly vyletět nahoru díky podpoře elektromobilů v Kongresu

Navrhované daňové pobídky pro elektromobily vypadají pro akcie TSLA příznivě.

Akcie společnosti Tesla (NASDAQ:TSLA) by profitovaly z toho, kdyby se navrhovaná dohoda v Senátu stala zákonem.

Vláda sice revoluci elektromobilů nepodporuje brzy, ale vypadá to, že někteří politici jsou rozhodně na palubě. Tesla a další výrobci elektromobilů podporu z Kapitolu nyní nepotřebují, ale rozhodně by jim to nepomohlo.

Jak zjistíme, jeden návrh zákona, který byl navržen v Senátu, by znamenal pro výrobce elektromobilů přelomový okamžik. Kromě toho je přinejmenším jeden analytik velké banky ohledně vyhlídek Tesly na růst opatrně optimistický.

Co se děje s akciemi TSLA?

Akcie TSLA začátkem letošního léta dosáhly krátkodobého dna na úrovni kolem 640 USD, než se otočily a zamířily vzhůru. Obchodníci by si měli být vědomi dlouhodobé rezistence na úrovni kolem 1 100 USD.

Tento most však můžeme překročit, pokud a až se tam dostaneme. Prozatím mohou investoři společnosti Tesla oslavovat finanční výsledky společnosti za druhé čtvrtletí roku 2022. Je působivé, že společnost Tesla dosáhla čtvrtletních tržeb ve výši 16,9 miliardy USD, což představuje meziroční nárůst o 42 %. Naproti tomu konsenzuální odhad Wall Street byl o něco nižší a činil 16,5 miliardy dolarů.

Společnost Tesla rovněž vykázala za 2. čtvrtletí roku 2022 zředěný zisk na akcii podle GAAP (neboli EPS) ve výši 1,95 USD. Analytici očekávali 1,81 USD na akcii, takže pro společnost Tesla je tu další překonání ze strany ulice.

Je těžké si nevěřit, když Tesla zveřejňuje takováto čísla. V tomto duchu analytik Morgan Stanley Adam Jonas nedávno vydal na akcie Tesla rating „overweight“ spolu s cílovou cenou 1 150 USD. Jonas uvedl, že společnost Tesla „překonává odhady a sama se financuje“. Analytik nicméně připojil varovné slovo: „Velikost přináší složitost v oblasti automobilů a postupně vystavuje společnost makroekonomickému a geopolitickému riziku“.

Dohoda v Senátu by mohla Tesle pomoci

Mezitím se objevil návrh zákona podporovaný senátorem Joem Manchinem a vůdcem senátní většiny Chuckem Schumerem, který by mohl společnosti Tesla prospět. Tento legislativní návrh má mimo jiné snížit emise oxidu uhličitého.

Zdroj: Unsplash

Hlavním prvkem návrhu je federální daňová úleva ve výši 7 500 USD pro některé kupce elektromobilů. Kromě toho návrh zákona zahrnuje daňovou úlevu ve výši 4 000 USD na nákup ojetých elektrických vozidel. Nová a ojetá vozidla by musela být prodávána u registrovaných prodejců, aby bylo možné tyto daňové pobídky uplatnit.

Samozřejmě neexistuje žádná záruka, že se tento návrh zákona stane v USA zákonem, nicméně akcionáři společnosti Tesla mohou fandit vládě, aby prosazovala podobné návrhy, které podporují hnutí za elektrifikaci vozidel.

Co můžete udělat nyní

Skvělé finanční výsledky společnosti Tesla by měly na chvíli utlumit některé kritiky automobilky. Navíc Jonasova cílová cena 1 150 USD a rating „overweight“ pro akcie TSLA mohou některé investory povzbudit, aby zůstali v kurzu.

A konečně, potenciální podpora ze strany vlády by měla Teslu před investory ještě více povzbudit. Celkově vzato, je vhodná doba zvážit Teslu jako důstojný přírůstek do seznamu sledovaných elektromobilů.