Obchodní domy Ross a Burlington by mohly vyskočit o více než 20 %

Podle Goldman Sachs by investoři měli nakupovat obchodní domy Ross Stores a Burlington Stores, které budou profitovat z rostoucí inflace.

Analytička Brooke Roachová zahájila pokrytí těchto dvou společností nákupním ratingem s tím, že budou dosahovat lepších výsledků i v době, kdy se ostatní prodejci oděvů potýkají s poklesem spotřebitelských výdajů.

„Výhled pro oděvní sektor se nadále zhoršuje v souvislosti s rostoucí úrovní zásob v odvětví, tlakem na diskreční příjmy spotřebitelů, inflačními faktory a pokračujícími nákladovými tlaky, které zatěžují marže a výnosy,“ napsala Roachová v pondělní zprávě. „V tomto kontextu vidíme sektor off-price jako defenzivní a zahajujeme pokrytí společností BURL a ROST na úrovni Buy.“

Akcie společnosti Ross Stores by odtud mohly zaznamenat zhruba 24% nárůst na základě 12měsíční cílové ceny 102 USD za akcii, protože společnost rozšiřuje své prodejny. Analytička se domnívá, že společnost Ross Stores bude i nadále zvyšovat svůj podíl na trhu, protože spotřebitelé budou obchodovat s nižšími cenami.

„Zatímco expozice vůči spotřebitelům s nízkými příjmy pravděpodobně ovlivní krátkodobé výsledky, věříme, že meziroční rozdíly v porovnání se budou v budoucnu snižovat díky lepší dostupnosti zásob a realizaci,“ napsala Roachová.

Burlington by odtud mohl vyskočit o 22 %, protože obliba značky mezi zákazníky roste a oděvní řetězec zlepšuje své prodejny. Goldman Sachs stanovil 12měsíční cílovou cenu společnosti na 183 USD za akcii.

„Ačkoli uznáváme, že BURL má krátkodobé riziko realizace vzhledem k větší velikosti prodejen, vyšší úrovni zásob a nedávné fundamentální nevýkonnosti oproti srovnatelným produktům, věříme, že se to do značné míry odráží v ocenění a odhadech, a věříme, že postupné zlepšování odsud by mohlo vést k většímu získání tržního podílu,“ napsala analytička.

Pro jistotu je Roachové odhad pro druhé čtvrtletí u obou akcií pod konsensem, protože analytička podle poznámky očekává, že výkonnost v nejbližší době klesne.

„I když je možná brzy na to, abychom volali po sekvenčním zlepšení z nejhoršího meziročního poklesu komparace a marží, věříme, že rostoucí viditelnost zlepšení realizace a finanční výkonnosti pravděpodobně povede k překonání výkonnosti akcií,“ napsala Roachová.