Akcie AMC: 2 věci, které je třeba sledovat, až AMC Entertainment oznámí zisk

Koncem července se akcie AMC propadly o 20 %, ale od té doby se zotavily. V době psaní tohoto článku vzrostly o 10 % za den a o 32 % za měsíc. Její digitální armáda investorů jako vždy usilovně udržuje pozornost na akcie AMC s blížícím se datem výplaty zisků.

Letošní sezóna přinesla několik důležitých katalyzátorů, ale až zpráva ukáže, jak byly vlastně účinné. Více než to by však měla investorům poskytnout důležitý náhled na to, co mohou očekávat ve 3. čtvrtletí. Podívejme se na předchozí čtvrtletí společnosti AMC a na to, co by měli investoři sledovat, až bude reportovat výsledky za 2. čtvrtletí.

Trendy v návštěvnosti kin

Od doby, kdy americký průmysl ovlivnil Covid-19, se objevuje otázka, zda se lidé do kin vrátí. Vzhledem k tomu, že filmové trháky jsou vydávány na streamovacích službách, mají Američané dostatek podnětů ke sledování filmů doma. Wall Street jako lídr v oblasti kinematografie od roku 2022 pozorně sleduje společnost AMC, aby určila trendy v návštěvnosti kin. A přestože uvedení několika populárních filmů nezajistilo společnosti v 1. čtvrtletí zisk, AMC přesto vykázala za toto čtvrtletí menší než očekávanou ztrátu. Jak poznamenal generální ředitel Adam Aron, představovalo to nejlepší úvodní čtvrtletí společnosti od začátku pandemie.

Nyní, když je polovina fiskálního roku za námi, budou investoři zvědaví, zda tyto růstové trendy z prvního čtvrtletí pokračovaly i ve druhém čtvrtletí. Akcie AMC se zatím nevrátily na svá maxima z března 2022, kdy činily více než 29 USD za akcii. To může u odborníků vyvolat určitou skepsi. Pokud však AMC vykáže byť jen mírný růst tržeb a výnosů, bude to znamenat, že Američané stále navštěvují kina a že tento trend bude pravděpodobně pokračovat i ve druhé polovině roku.

Zdroj: Shutterstock

Aktualizace rozvahy

Jednou z věcí, kterou mohou investoři od zprávy o výsledcích AMC očekávat, je silnější rozvaha. „Řetězec kin oznámil, že odkoupil své 10% podřízené zajištěné dluhopisy s druhým zástavním právem za zhruba 50 milionů USD,“ uvedl autor zprávy pro InvestorPlace Eddie Pan. „Tyto dluhopisy byly splatné v roce 2026 a byly zakoupeny prostřednictvím volného trhu. Odkup představuje „31% diskont k nominální hodnotě dluhu“.“ Jak Pan rovněž poznamenal, znamenalo to snížení ročních úrokových nákladů společnosti AMC. Aron to označil za další krok na „cestě k oživení“ společnosti.