Akcie automobilky Ford rostou díky silným červencovým prodejům v USA

Investoři do společnosti Ford (NYSE:F) mají dnes rozhodně důvod k radosti. Kultovní americký výrobce automobilů zveřejnil údaje o červencových prodejích vozidel v USA, které trh pozitivně překvapily. V současné době, v době psaní tohoto článku, akcie společnosti Ford vzrostly o téměř 4 %.

Na těchto údajích o prodejích překvapila jak široká síla růstu prodejů, tak i jejich skladba.

Celkově se červencové prodeje vozů Ford meziročně zvýšily o 36,6 % na 163 943 vozů. Tento růst prodejů je působivý, vezmeme-li v úvahu, že řada konkurentů zaznamenala zpomalení růstu. Ještě působivější je však toto tempo růstu v konkrétních segmentech, které ho způsobily.

Celkově největší skok zaznamenal segment elektromobilů společnosti, který meziročně vzrostl o 168,7 %. Ačkoli celkový počet vyrobených elektromobilů Ford dosáhl pouze 7 669 vozů, je takové tempo růstu řádově vyšší než u ostatních hráčů na poli elektromobilů, včetně společnosti Tesla (NASDAQ:TSLA).

Pojďme se do významu těchto čísel ponořit podrobněji.

Zdroj: Unsplash

Čísla znamenají pro akcie společnosti Ford poslední nárůst

Ford, stejně jako další významní američtí výrobci automobilů, nastínil agresivní plány na elektrifikaci své nabídky nových vozů. V souladu s tím, i když prodej vozidel se spalovacími motory tvořil drtivou většinu prodejů Fordu, je zřejmé, že zákazníci mají stále větší zájem o řadu elektrických vozidel společnosti.

Téměř dvousetprocentní nárůst naznačuje, že tento trend má velký prostor pro pokračování. Prodeje modelu Mustang Mach E, který se na tomto růstu z velké části podílel, vzrostly meziročně o téměř 75 %. S nástupem nových modelů budou investoři bedlivě sledovat, jak tento segment dále poroste.

Je pozoruhodné, že ocenění společnosti Ford se tak výrazně liší od ocenění společnosti Tesla a dalších výrobců elektromobilů. Tempo růstu této společnosti v tomto segmentu je však stejně působivé (nebo ještě působivější). V souladu s tím se zdá, že tato čísla dodávají investorům odvahu, přičemž mnozí z nich sáhli po nabídce na akcie Ford a vsadili na to, že tento růst může pokračovat i nadále.