Co se stane se starým Ethereem po září? Jaká je budoucnost kryptoměny?

Těžaři etherea (ETH-USD) se chtějí držet starých způsobů… a říkají, že bychom měli udělat totéž. Můžeme však po zářijovém „sloučení“ stále používat starou síť proof-of-work? Podívejme se na tento a další hlavní příběhy v Novém digitálním světě.

Až se Ethereum (ETH-USD) 19. září (nebo po něm) spojí s řetězcem Beacon: „To bude znamenat konec proof-of-work pro Ethereum a úplný přechod na proof-of-stake [a] vytvoří to předpoklad pro budoucí vylepšení škálování.“ To je oficiální vyjádření nadace Ethereum Foundation.

„Veškeré prostředky, které jste měli v peněžence před The Merge, budou stále přístupné,“ dozvídáme se dále. „K upgradu není z vaší strany nutná žádná akce.“ K dispozici je vývojový diagram, který nám pomůže pochopit, co se děje:

Právě teď se nacházíme na rozcestí, na levé straně. Beacon Chain je téměř hotov, ale stále jsme ve „starém režimu“ proof-of-work. Se sloučením (The Merge) se všechna data a aplikace přesunou na Beacon Chain, který se stane „Ethereum“…

Ale pak je tu to červené políčko „Proof of Work“. Zmizí jako „cut and paste“ Etherea… Nebo jde spíše o „copy/paste“, kdy se staré Ethereum ponechá?

To je nyní otázka – zejména pro lidi, kteří těží ETH (do září), nebo kterým se prostě líbí status quo proof-of-work. Právě takoví lidé se hrnou do Ethereum Classic (ETC-USD). Takže sečteno a podtrženo: Je toto sloučení skutečně „hard fork“, jako byl ten, který vytvořil Ethereum Classic v roce 2016?