Podle Bank of America je AMD i po neuspokojivých prognózách stále výhodná koupě

Investoři by měli i nadále sázet na společnost Advanced Micro Devices, a to i přes neuspokojivou prognózu výrobce čipů pro současné období, uvedla ve středu Bank of America.

Analytik Vivek Arya potvrdil své nákupní hodnocení akcií a ve zprávě klientům uvedl, že AMD je „příležitostí ke generačnímu zisku akcií“ a investoři by se měli dívat dál než na lehčí než očekávaný výhled společnosti pro aktuální čtvrtletí.

„Výhled tržeb na 3. čtvrtletí ve výši 6,7 miliardy USD je mírně nižší než konsensus 6,8 miliardy USD vzhledem k předchozímu důslednému zvyšování tržeb AMD, ale vnímáme to jako čtvrtletní šum s uvedením několika nových produktů ve 4. čtvrtletí (5nm server Genoa a PC), které je silnější, než ve 3. čtvrtletí,“ napsal.

Akcie výrobce čipů v předobchodní fázi klesly o zhruba 6 % poté, co AMD zveřejnilo zisk, který překonal odhady, ale sdělilo výhled na třetí čtvrtletí, který byl pod očekáváním ulice.

Zdroj: Getty Images

Při pohledu do budoucna Arya očekává, že dynamika datových center bude i nadále hnací silou dvouciferného růstu v jednotlivých čtvrtletích až do roku 2023, a předpokládá, že se v příštím roce stane největším segmentem AMD. Poznamenal, že se pravděpodobně zvyšuje i nárůst podílu na trhu serverů od společnosti Intel.

Akcie AMD se letos propadly o 31 % a nacházejí se téměř 40 % pod svými maximy, protože sektor zůstává pod tlakem narušení dodavatelského řetězce a potenciálního zpomalení spotřebitelských výdajů.

Arya zvýšil cílovou cenu banky pro akcie na 120 USD za akcii ze 110 USD, což znamená, že akcie by mohly vzrůst o téměř 21 %.