2 růstové akcie s potenciálem násobného růstu do roku 2025, které nyní koupit

I když jsou nejnovější pozitivní zprávy z akciového trhu povzbudivé, investoři stále nevědí, že index S&P 500 od začátku roku stále klesl o více než 13 %. Zároveň mohou oportunisté využít tohoto okamžiku a umístit se do růstových akcií s potenciálem multibaggeru do roku 2025.

Abychom byli spravedliví, nikdo nedokáže poctivě předpovědět každý výkyv na trhu. Proto chcete své sázky co nejvíce rozložit. Zatímco některá z těchto jmen by se mohla prosadit, jiná by se mohla potácet. Proto růstové akcie s potenciálem multibagger pokrývají širokou škálu relevantních odvětví.

Dále, ačkoli nikdo nemá rád, když jeho portfolio podléhá moři červeného inkoustu, obvykle je nejlepší šancí na dosažení významných zisků pořízení akcií s vysokým potenciálem v době, kdy jsou v poklesu, nikoli v době, kdy jsou ve stratosféře. Je to hloupé říkat, ale s těmito růstovými akciemi s multibagger potenciálem do roku 2025 můžete tuto zachmuřenost obrátit naruby.

Stačí si vzít otevřenou mysl a trochu trpělivosti.

PayPal (PYPL)

Společnost PayPal (NASDAQ:PYPL), která je symbolem dynamiky nového normálu, kdy se dává a bere, po jarním útlumu v roce 2020 prudce vzrostla. Díky svému hlavnímu podnikání v oblasti zpracování digitálních plateb byla společnost PayPal příjemcem celosvětové zdravotní krize. Lidé sice nechtěli být nablízku, ale přesto chtěli obchodovat.

Zdroj: unsplash.com

Společnost PayPal pomohla tuto mezeru zaplnit, čímž posílila akcie PYPL. Bohužel tento sentiment nevydržel tak dlouho, jak by si vedení společnosti přálo, a akcie odevzdaly většinu svých zisků způsobených pandemií. Jistě, akcie PYPL za poslední měsíc vyletěly o 30 %, ale i přes tento silný pohyb jsou od začátku roku o 50 % níže.

Přesto je PYPL jednou z růstových akcií s multibagger potenciálem do roku 2025. Za prvé, ačkoli jsou obavy z konkurence problematické, PayPal je jednou z nejlépe hodnocených společností na světě. Zadruhé, hlavní činnost velmi dobře hraje do karet gig ekonomice. Podle údajů portálu Statista.com se očekává, že tento segment do roku 2023 vygeneruje hrubý objem 455,2 miliardy dolarů.

Je tedy možné, že by se společnost PYPL mohla posunout dopředu.

WeWork (WE)

Jedné z nejkontroverznějších společností, které v poslední době zahájily primární nabídku akcií, poskytovateli sdílených kancelářských prostor WeWork (NYSE:WE) se nakonec podařilo překonat skandály a vstoupit na veřejnou scénu. Ani tak se však společnost nevyhnula potížím. Od začátku letošního roku se akcie WE propadly o 45 %. Krátkodobá dynamika neposkytuje příliš povzbuzení, neboť akcie klesly o několik bazických bodů pod hranici rentability na klouzavé měsíční bázi.

Zdroj: Shutterstock

Přesto by se mohl objevit záblesk naděje, že WE bude do roku 2025 jednou z růstových akcií s multibagger potenciálem. Podle deníku Wall Street Journal se WeWork pokouší zvýšit klesající cenu svých akcií expanzí do oblasti kancelářského softwaru, konkrétně „prodejem aplikací, datových nástrojů a dalšího softwaru pro pronajímatele a nájemce kanceláří, kteří se snaží přizpůsobit novému světu hybridních pracovišť“.

To, co by nakonec mohlo být pro WeWork záchranou, je širší přechod na hybridní pracovní řešení, pokud se mu nepodaří získat plnou návratnost. Ačkoli vzdálený provoz pomohl mnoha firmám překonat pandemii, práce na dálku má své vlastní problémy a neefektivitu. Deník New York Times dále uvedl, že práce z domova narušuje rozvoj nových generací firemních zaměstnanců.