Kryptoměna Avalanche vyskočila o téměř 15 % při rostoucích objemech NFT

Avalanche (AVAX) vede v ziscích mezi 20 největšími kryptoměnami podle tržní kapitalizace.

AVAX, mince pohánějící blockchain layer-1, si připsala 14,18 % a za posledních 24 hodin zaznamenala 23% nárůst objemu obchodů.

Podle údajů společnosti CoinMarketCap se mince aktuálně obchoduje za přibližně 29,3 USD. Navzdory 25% skoku za posledních sedm dní je mince stále o 80,55 % níže než její historické maximum 146,22 USD z listopadu 2021.

Celková uzamčená hodnota (TVL), metrika, která ukazuje aktivitu na řetězci DeFi, podle údajů společnosti DefiLlama za posledních 24 hodin také získala 1,74 %. K dnešnímu dni má Avalanche TVL ve výši 2,42 miliardy dolarů.

Dnešní býčí akce také drtila obchodníky s krátkými pozicemi. Podle údajů společnosti Coinglass byly za posledních 24 hodin zlikvidovány krátké obchody s AVAX v hodnotě 1,98 milionu dolarů. Za stejné období byly zlikvidovány také dlouhé obchody v hodnotě 363,8 tisíce dolarů.

Pro nejlepší zážitek, nejlepší krypto zprávy na dosah ruky a exkluzivní funkce si ji stáhněte nyní.

Zdroj: Shutterstock

Rostoucí poptávka po NFT na Avalanche

Jedním z klíčových důvodů dnešní býčí cenové akce se zdá být mohutný růst NFT na bázi Avalanche.

Podle údajů společnosti CryptoSlam se objemy obchodů za posledních 24 hodin zvýšily o 30,90 %. Celkový počet prodejů se rovněž zvýšil o 12 %, když za stejné období vzrostl ze 125 na 140.

Objem obchodů s přední lavinovou kolekcí NFT Navy Seal Game za posledních 24 hodin vyskočil o 62,7 %, naznačují data z CryptoSlam. Obrovský nárůst objemu obchodování za stejné období zaznamenaly i další NFT kolekce, včetně Avapepes a Pizza Game Chefs.

Kromě Avalanche zaznamenaly za posledních 24 hodin zisky také přední kryptoměny Bitcoin (BTC) a Ethereum (ETH).