Akcie Siga Technologies jsou nyní v kurzu, ale stále mají dobrou hodnotu

S akciemi společnosti Siga Technologies (NASDAQ:SIGA) se toho v poslední době děje hodně.

Především společnost Siga zveřejnila své finanční výsledky za druhé čtvrtletí roku 2022. Společnost je také v centru pozornosti poté, co Světová zdravotnická organizace (neboli WHO) a americká vláda vyhlásily opičí neštovice za mimořádnou zdravotní situaci.

Kromě toho všeho akcie společnosti SIGA míří vzhůru, protože generální ředitel společnosti potvrdil závazek zvýšit výrobu vakcín.

Ještě před pár měsíci o společnosti Siga Technologies mluvilo na sociálních sítích a ve finančním tisku jen málo lidí. V poslední době však společnost budí velkou pozornost. Nepochybně na tom má podíl šíření viru opičích neštovic.

Nechápejte to však špatně. Před vypuknutím epidemie opičích neštovic to byla solidní společnost. Navíc společnost Siga bude i během šíření opičích neštovic nadále přinášet hodnotu svým akcionářům i veřejnosti. Kromě toho i poté, co se společnost Siga Technologies dostala do centra pozornosti, se její akcie nadále obchodují za přesvědčivou hodnotu.

Zdroj: Unsplash

Co se děje s akciemi SIGA?

Není to tak dávno, co akcie společnosti SIGA stály kolem 6 nebo 7 dolarů. To už je ale stará zpráva, protože akcie se nedávno obchodovaly za více než 20 dolarů. Stačí říci, že možná dochází k vytlačení akcií na krátko. Společnost Siga Technologies má však dostatek pozitivních katalyzátorů, takže short squeeze nepotřebuje.

Vakcína tecovirimat společnosti Siga, známá pod obchodním názvem TPOXX, je jedinou dostupnou léčbou opičích neštovic. Byla však testována pouze pro použití proti pravým neštovicím. Přesto má společnost Siga díky tomu v boji proti opičím neštovicím přední postavení.

Společnost Siga Technologies má údajně v letošním roce nové objednávky na léčbu opičích neštovic v hodnotě 56 milionů dolarů. Společnost očekává, že zhruba polovina těchto objednávek bude dodána do září.

Podle generálního ředitele Phila Gomeze společnost Siga očekává „velké množství objednávek v příštích několika letech“. Proto má společnost „k dispozici a v našem dodavatelském řetězci výrobky, které mohou na tyto objednávky postupně reagovat“.

Gomez dále uvedl, že společnost Siga Technologies „pracuje s naší sítí na rozšíření výroby“. To je skvělá zpráva, protože případy opičích neštovic se zřejmě šíří. Světová zdravotnická organizace i Bílý dům totiž oficiálně vyhlásily virus opičích neštovic za stav ohrožení zdraví.

Další zprávou je, že ve finanční zprávě společnosti Siga za 2. čtvrtletí roku 2022 se uvádí, že společnost meziročně téměř zdvojnásobila své tržby, a to z 8,7 milionu dolarů ve druhém čtvrtletí roku 2021 na 16,7 milionu dolarů v posledním vykázaném čtvrtletí. Kromě toho se společnost dostala ze zlomové hodnoty na akcii ve druhém čtvrtletí roku 2021 na zisk ve výši 3 centů na zředěnou akcii ve druhém čtvrtletí roku 2022.

Společnost Siga Technologies je tedy ziskovou firmou a to je pro akcionáře důvod k oslavě. Zájemci o hodnotu by také měli zpozornět, protože poměr ceny k zisku (neboli P/E) společnosti Siga za posledních 12 měsíců je poměrně rozumný a činí 24,09.

Co můžete udělat nyní

Akcie společnosti SIGA mají stále velkou hodnotu a spoustu prostoru k růstu. To platí i v době, kdy kupující tlačí cenu akcií na nová krátkodobá maxima.

Vzhledem k šíření opičích neštovic je potřeba, aby společnost Siga Technologies přidala do kroku. Společnost je naštěstí odhodlána zvýšit výrobu vakcíny. Také je skvělé vědět, že Siga je v současné době zisková. Investoři proto mohou zvážit přidání společnosti Siga Technologies na své seznamy sledovaných společností s vysokou pravděpodobností, které se zabývají farmaceutickým průmyslem.