J.P. Morgan doporučuje nákup těchto 2 „Strong Buy“ akcií

Září je tradičně známé jako náročný měsíc pro akciový trh a historické údaje ukazují, že je to obvykle nejhorší měsíc v roce pro akcie.

Globální investiční stratég společnosti J.P. Morgan Madison Faller však upozorňuje, že v letošním roce tomu tak být nemusí.

„Při bližším pohledu zjistíme, že v deseti případech od roku 1950, kdy index S&P 500 od počátku roku vzrostl alespoň o 10 % a v srpnu klesl (stejně jako letos), bylo září v osmi z těchto případů vyšší – s mediánem výnosu +2,6 %,“ vysvětluje Faller.

Ale nejen pro září má Faller optimistický výhled. Pokud jde o to, zda trhy mohou zbytek roku dohlédnout na pozitivní vývoj, stratég také vydává uklidňující signály.

„Může rok 2023 ještě skončit silně? Faller se ptá… „Myslíme si, že ano,“ odpovídá řečnicky. „Ačkoli stále existují věci, které nevíme, čtení napříč klíčovými hráči – Fed, Wall Street, Main Street a C-Suite – naznačuje, že vyhlídky jsou dnes jasnější než před rokem.“

Zdroj: Bloomberg

S tímto pozitivním výhledem je tedy otázkou, na které akcie by měli investoři v současné době vsadit. Analytici JPMorgan se věnovali hledání těchto jmen a zaměřili se na dvě, která jsou podle nich v tomto prostředí vhodným doplňkem portfolia. A nejsou samy, podle databáze mají obě akcie podle konsensu analytiků rovněž hodnocení „Strong Buy“. Podívejme se, proč sklízejí pochvalné recenze napříč celým trhem.

Establishment Labs (ESTA)

V případě naší první akcie podporované bankou JPMorgan se podíváme na společnost, která se prosadila v celosvětovém odvětví zvětšování a rekonstrukce prsou. Establishment Labs je zdravotnická technologická firma, která se specializuje na pokročilé technologie pro estetiku a rekonstrukci prsou.

Hlavní nabídkou společnosti je značka prsních implantátů Motiva, která zahrnuje tři produkty: Ergonomix, Motiva Round a anatomický implantát TruFixation. Kromě toho se společnost chlubí svým tkáňovým expandérem Motiva Flora, který je jediným expanderem schváleným regulačními orgány na světě a který se používá ke zlepšení výsledků při rekonstrukci prsu po léčbě rakoviny prsu.

Zdroj: Getty Images

V letošním roce společnost do své produktové řady zařadila také výrobek Mia Femtech, který nabízí minimálně invazivní postup, při němž lze prs vytvarovat během 15 minut bez nutnosti celkové anestezie.

Portfolio společnosti pomohlo ve druhém čtvrtletí dosáhnout tržeb ve výši 48,6 milionu USD, což představuje 18% meziroční nárůst a zároveň překonání prognózy o 1,23 milionu USD. Stejně tak na výsledkové straně dosáhl zisk na akcii ve výši -0,65 USD, což je o 0,06 USD lepší výsledek, než se očekávalo.

Je třeba také poznamenat, že produkty společnosti zatím postrádají zastoupení na dvou největších trzích augmentace a rekonstrukce, i když to se možná brzy změní. Společnost ESTA plánuje schválení a uvedení produktu Motiva na trh v Číně ve 4. čtvrtletí, přičemž na hovoru k výsledkům za 2. čtvrtletí také potvrdila, že jí FDA udělila výjimku pro zkoumané zařízení, takže by se mohlo blížit i uvedení na trh v USA.

To částečně podporuje býčí tezi analytika JPMorgan Allena Gonga. Uvádí: „Díky jedinečné nabídce, která již umožňuje získat významný podíl proti zavedeným hráčům na současných trzích společnosti, vidíme více cest k růstu s hlavními katalyzátory v blízké budoucnosti, jako např: (1) blížící se uvedení produktu Motiva na trh v USA a Číně, což jsou dva z největších trhů v oblasti zvětšování a rekonstrukce prsou co do objemu a objemu v dolarech, a (2) probíhající uvedení minimálně invazivního produktu Mia Femtech, který výrazně zkracuje dobu zákroku i rekonvalescence s výraznou mix prémií,“ píše Gong. „S několika záběry, které mají v příštích letech podpořit více než 30% růst tržeb a potenciální ziskovost ve stejném časovém horizontu, se nám nastavení společnosti ESTA při dnešním ocenění líbí.“

V souladu s tím Gong hodnotí akcie ESTA jako Overweight (tj. Buy), zatímco jeho cílová cena 75 USD vytváří prostor pro 12měsíční výnosy ve výši ~39 %.

Celkově se v poslední době s recenzemi na akcie ESTA přihlásili další 4 analytici a stejně jako Gong jsou všichni pozitivní, takže konsenzuální názor zde přirozeně zní Strong Buy. Průměrná cílová hodnota je býčí, než Gong připouští; na úrovni 95,2 USD naznačuje, že by investoři mohli za rok zaznamenat zisky ve výši 76 %.

Remitly Global (RELY)

Pro náš další tip JPM změníme jízdní pruh a obrátíme se na zcela jiné odvětví. Remitly Global je přední finančně-technologická společnost, která poskytuje služby mezinárodního převodu peněz jednotlivcům i firmám po celém světě. Společnost byla založena v roce 2011 a rychle se rozrostla a stala se důvěryhodným hráčem v odvětví globálních převodů peněz.

Posláním společnosti Remitly je zrychlit proces posílání a přijímání peněz přes hranice, učinit jej dostupnějším a pohodlnějším, zejména pro komunity přistěhovalců a jednotlivce, kteří se spoléhají na převody peněz jako na zásadní životní linku. Její uživatelsky přívětivá digitální platforma a mobilní aplikace nabízejí zákazníkům bezproblémový a bezpečný způsob zasílání finančních prostředků do více než 150 zemí.

Zdroj: Getty Images

Pro akcie společnosti to byl zatím dobrý rok. Akcie RELY si od počátku roku připsaly 118 %, mimo jiné díky dobrým výsledkům, včetně těch z posledního vykázaného čtvrtletí – 2Q23.

Díky nárůstu aktivních zákazníků o 47 % oproti stejnému období před rokem a nárůstu objemu odeslaných zásilek o 38 % se tržby vyšplhaly o 48,8 % (51 % FXN) a dosáhly 234 milionů dolarů, čímž překonaly očekávání ulice o 18,21 milionu dolarů. Na druhém konci žebříčku je zisk na akcii ve výši -0,11 USD, který překonal odhad analytiků o 0,05 USD.

Silný byl i výhled, kdy se nyní očekávají tržby za rok v rozmezí 915 až 925 milionů USD (což představuje 40 až 42% meziroční růst), oproti předchozímu rozmezí 875 až 895 milionů USD.

Pro Tien-tsina Huanga z JPMorgan si prezentované silné ukazatele vyžádaly úpravu jeho modelu RELY, a to dobrou.

„Růst tržeb FXN se působivě udržel nad úrovní 50 % již druhé čtvrtletí po sobě, přičemž za 2. čtvrtletí zpomalil pouze o 2 p.b. na +51 % , čímž překonal náš odhad 38 %, podobně jako v minulém čtvrtletí,“ vysvětlil analytik. „Zvyšujeme naše odhady a předpokládáme 42% růst tržeb v roce 23 (o něco vyšší než výhled), čímž se společnost řadí mezi nejlépe rostoucí v našem pokrytí, a nadále doporučujeme společnost RELY jako náš oblíbený růstový nápad pro malé společnosti.“

Tyto komentáře podporují Huangovo hodnocení Overweight (tj. Buy), zatímco jeho cílová cena 34 USD naznačuje, že akcie v následujících měsících posunou cenu o 35 % výše.

Podíváme-li se na konsenzuální rozdělení, zbytek Wall Street s Huangovým hodnocením souhlasí. Se 6 Buys a žádným Hold nebo Sell se na Wall Street říká, že RELY je Strong Buy (silná koupě). Průměrná cílová cena 28,40 USD naznačuje, že by akcie mohly v příštím roce dále stoupnout o ~14 %.