Kryptoměny, které v současnosti mají nakročeno k raketovému startu

Kryptoměny se v září často potýkají s problémy, ale nadcházející katalyzátory by to mohly změnit.

Trh s kryptoměnami zaznamenal v roce 2023 svůj podíl pozitiv i negativ. Pozitivní je, že je nepopiratelné, že trh mezi začátkem roku rychle rostl a teprve nedávno ochladl. Proto hovoříme o rally. Tržní kapitalizace trhu s kryptoměnami od července klesá. Investoři hledají jakýkoli náznak toho, že se chystá rallye k obratu. To nedokážu přesně předpovědět ani já, ani nikdo jiný.

Existuje však několik povzbudivých katalyzátorů, které je třeba vzít v úvahu. Hodně to souvisí s regulačním prostředím a nadcházejícími rozhodnutími Komise pro cenné papíry a burzy (SEC). Z tohoto důvodu, i když se září ukáže jako obtížné, zůstává dlouhodobý výhled pozitivní.

Bitcoin (BTC-USD)

Bitcoin (BTC-USD) má v září velký potenciál. Ačkoli tento měsíc nebyl historicky k Bitcoinu nijak zvlášť přívětivý, existuje důvod se domnívat, že by se to mohlo změnit. Nejslibnějším katalyzátorem je očekávání, že letos budou pravděpodobně schváleny bitcoinové ETF.

Zdroj: BurzovníSvět.cz

Poptávka po bitcoinových ETF není ničím novým. Společnosti stále předkládaly návrhy na takové ETF, aby byly následně zamítnuty. Vlna se však pomalu obrací ve prospěch schválení. Soudní rozhodnutí, která upřednostňovala zamítnutí, jsou napadána a rozhodnutí SEC, řádně kontrolována. Dále společnost BlackRock letos v létě předložila návrh na ETF na bitcoiny, což bylo neočekávané. Společnost BlackRock má při předkládání návrhů ETF velmi dobré výsledky, které věští velmi pozitivní šance pro ni i pro nově vznikající třídu aktiv celkově.

Nenechte se mýlit: ETF na bitcoiny udělají hodně pro celkovou legalizaci kryptoměn. Schválení SEC posune kryptoměny o tolik blíže k mainstreamu a zlepší jejich vnímání. Zvýší se likvidita. Faktor důvěry, který Bitcoinu propůjčuje zavedený hráč jako BlackRock, by se neměl podceňovat.

Dogecoin (DOGE-USD)

Dogecoin (DOGE-USD) zůstává jednou z předních meme kryptoměn a přední spekulativní investicí v oblasti kryptoměn. Jedná se o dědečka třídy kryptoměn, která byla hodně haněna za to, že některé investory přišla draho. Je však také nejlepší v tom, co dělá, a meme coin s největším dlouhodobým potenciálem. Jinými slovy, Dogecoin má ze všech neužitkových kryptoměn největší šanci na dlouhodobé vítězství.

Zdroj: Unsplash

Výzkum vede ke stejnému závěru: Dogecoin je nejvýnosnější z meme mincí. Ostatní meme mince mohou na individuální úrovni přinášet vyšší výnosy, ale investice do Dogecoinu poskytuje celkově největší šanci na dosažení výnosů.

Dále, pokud se akciový trh v září propadne, jak se to historicky stává, mohou se investoři vrhnout na kryptoměny. Tento vztah zatím není jasný, ale určitá korelace mezi nimi existuje. Dogecoin je tedy nejlepší ze spekulativních her pro září a nejpravděpodobnější z meme mincí, které zajistí výnosy pro investory, kteří nejsou velrybáři.

Cardano (ADA-USD)

Cardano (ADA-USD) je v oblasti kryptoměn příliš dobrou volbou na to, aby zůstala navždy slabá. Zůstává technicky nejzdravějším ze všech krypto projektů. Mám na mysli skutečnost, že vývoj Cardana se řídí výzkumem, a ne trendy. Hraje dlouhodobou hru a spoléhá na rozhodování založené na důkazech, které tento vývoj řídí. Je tedy vysoce pravděpodobné, že Cardano bude v dlouhodobém horizontu poskytovat hodnotu.

Cardano může, ale nemusí odstartovat v září. Takzvané krypto velryby nedávno vyhodily ze svých peněženek více než 1 miliardu tokenů ADA. To samozřejmě není skvělé pro jeho bezprostřední vyhlídky, protože to teoreticky snižuje poptávku. V praxi však ceny ADA příliš neutrpěly.

Zdroj: BurzovníSvět.cz

Doufám, že trh uzná hodnotu vize Cardana a zároveň si uvědomí, že velryby jsou prostě vlivní obchodníci. Chtějí vydělat peníze tím, že šikanují trhy obrovským kapitálem a pákovým efektem, který na ně působí. Pěkná pozice, takže jim nutně nezávidím, že dělají to, co dělají. Dlouhodobý příběh Cardana je však nijak zvlášť nezajímá a možná právě to naznačuje reakce ceny.