Ty nejvíce podhodnocené akcie z cestovního ruchu k nákupu v září 2023

Cestovní ruch se pomalu dostává do normálu. A toho mohou chytří investoři samozřejmě zatraceně dobře využít.

Akcie cestovních kanceláří se v poslední době vydaly na pozoruhodnou cestu, kterou investoři bedlivě sledují. Cestovní ruch se po turbulencích posledních let pomalu vzpamatovává a nároční investoři sledují příležitosti na trhu. V tomto článku se ponoříme do sféry akcií cestovního ruchu. Zaměříme se na odhalení slibných možností pro ty, kteří chtějí rozumně investovat. Zde můžete očekávat více podobných článků.

Přitažlivost akcií cestovního ruchu, zejména těch podhodnocených, spočívá v jejich potenciálu k silnému růstu, protože svět se postupně znovu otevírá. Propad způsobený pandemií tento sektor tvrdě zasáhl a některé skvosty zůstaly podhodnocené a přehlížené. Tyto podhodnocené akcie cestovního ruchu nabízejí jedinečnou šanci vstoupit na trh za příznivou cenu.

Uprostřed nepřeberného množství možností by se investoři měli zaměřit na akcie cestovního ruchu, které vykazují silné základy, odolný obchodní model a schopnost přizpůsobit se vyvíjejícímu se prostředí cestovního ruchu. Tyto vlastnosti poslouží jako pevný základ pro potenciální dlouhodobé zisky. Prozkoumejme některé z těchto skrytých klenotů v odvětví cestovního ruchu a faktory, které je činí výjimečnými.

Pro investory, kteří hledají příležitosti v odvětví cestovního ruchu, budou tyto akcie lákavé, podpořené pozitivními konotacemi v odvětví a příslibem budoucího růstu.

Southwest Airlines (LUV)

Letecká společnost Southwest Airlines (NYSE:LUV) prochází turbulentním rokem a její akcie vykazují od počátku roku výnos -11,23 %. Turbulentní charakter jejího letošního pobytu odráží kvalitu jejích nedávných finančních výsledků.

Ve druhém čtvrtletí roku 2023 se společnost Southwest Airlines vyšvihla s 4,59% nárůstem tržeb na působivých 7,04 miliardy dolarů. Narazily však na turbulence, neboť čistý zisk zaznamenal 10,13% propad a ustálil se na 683 milionech dolarů. Au! Kromě toho se výrazně propadly provozní příjmy, a to o 31,35 % na 795 milionů dolarů.

Co se týče zisku na akcii, Southwest Airlines mírně zpackaly přistání na úrovni 1,08 USD, což bylo těsně pod očekáváním. Pozitivní zprávou je, že tržby mírně překonaly očekávání.

Tyto výsledky odrážejí problémy, kterým společnost Southwest Airlines čelí, stejně jako mnoho dalších společností v odvětví cestovního ruchu, kvůli rostoucím nákladům na pohonné hmoty a dalším poruchám.

V této souvislosti je důležité vzít v úvahu širší situaci v odvětví cestovního ruchu. Akcie cestovního ruchu, včetně leteckých společností, čelí nejistotám, jako jsou pracovněprávní spory a tlak na náklady na pohonné hmoty. Bank of America (NYSE:BAC) zaujala ve světle těchto problémů opatrný postoj k akciím leteckých společností. Nedávná předběžná dohoda společnosti Southwest Airlines s místními odbory Transport Workers Union 555 je však pro pracovněprávní vztahy ve společnosti pozitivní.

Zdroj: Getty Images

Zatímco krátkodobě se doporučuje opatrnost, dlouhodobí investoři, kteří hledají podhodnocené akcie cestovního ruchu, mohou Southwest Airlines považovat za zajímavé. Společnost se i nadále vyrovnává s těmito protivětry a má do budoucna dobré vyhlídky.

Souhrnně lze říci, že společnost Southwest Airlines představuje smíšený obrázek. Na jedné straně se jistě potýká s protivětrem. Stojí však za to o ní uvažovat jako o dlouhodobé volbě, protože se vypořádává s těmito problémy v celém odvětví.

Walt Disney (DIS)

Společnost Walt Disney (NYSE:DIS) se v posledních šesti měsících ocitla na horské dráze a její akcie zažily 10% propad. Nicméně s oslnivou ukázkou finanční odolnosti uprostřed rozbouřených tržních vod představil mediální gigant Disney svou poslední zprávu o výsledcích hospodaření, plnou strhujících odhalení. Navzdory nepřízni osudu se společnost Disney vzepřela nepřízni osudu a pochlubila se skvělým meziročním nárůstem tržeb o 3,84 %, což představuje úžasnou podívanou v hodnotě 22,33 miliardy dolarů! Ne každá scéna tohoto finančního eposu však byla naplněna triumfem. Čistý příjem společnosti bohužel zaznamenal dramatický zvrat, když se propadl na ohromujících -460 milionů dolarů, což představuje hrozivý propad o 132,65 %.

Zdroj: Unsplash

Zředěný zisk na akcii také odrážel tento pokles a činil -0,25 USD, což je pokles o 132,47 %. Tato čísla znamenají čistou ziskovou marži -2,06 %, což představuje pokles o 131,45 %. Pozitivnější je, že čistá změna peněžních prostředků společnosti Disney se prudce zvýšila o 1,06 miliardy dolarů, což představuje pozoruhodné zlepšení o 437,58 %.

Ve světle těchto finančních údajů společnost Disney překonala očekávání analytiků a překonala odhady zisku na akcii o působivých 6,1 %. Vykázaný zisk na akcii ve výši 1,03 USD překonal očekávaných 0,97 USD. Společnost však mírně zaostala v oblasti tržeb, kdy vykázané údaje činily 22,33 miliardy USD oproti očekávaným 22,53 miliardy USD, což vedlo k mírnému překvapení ve výši -0,89 %. Tento nedávný vývoj přichází uprostřed zvěstí o možných změnách uvnitř společnosti Disney. Ty zahrnují diskuse o prodeji sítí ABC a nedávnou dohodu mezi společnostmi Disney a Charter. Případná dohoda by mohla významně ovlivnit Disney+, ESPN a širší prostředí placené televize.

Zatímco investoři uvažují o budoucnosti tohoto ikonického zábavního gigantu, je jasné, že společnost Disney čelí jak výzvám, tak příležitostem. Akcie cestovního ruchu mají svou vlastní jedinečnou dynamiku, kterou je třeba zvážit, a proto je společnost Disney zajímavou možností v širším kontextu podhodnocených akcií cestovního ruchu. Přestože nedávné finanční výsledky společnosti Disney vykazují směs pozitivních a negativních signálů, bude zajímavé sledovat, jak se společnost v těchto vodách bude pohybovat a jak se přizpůsobí neustále se měnícímu prostředí v oblasti médií a cestovního ruchu.

Tripadvisor (TRIP)

Společnost Tripadvisor (NASDAQ:TRIP) proplouvá náročným rokem, přičemž výnosy od počátku roku vykazují přibližně 13,9% pokles. Nadšení investoři však nacházejí důvody, proč o této akcii cestovního ruchu uvažovat, a zde jsou důvody. V červnu 2023 společnost Tripadvisor vykázala tržby ve výši 494 milionů USD, což odráží působivý meziroční růst o 18 %. Čistý zisk sice zaznamenal pokles o 23 % na 24 milionů USD, společnost si však udržela stabilní čistou ziskovou marži ve výši 4,86 %, což svědčí o odolnosti navzdory nepříznivým podmínkám v odvětví. Provozní zisk se snížil o 30,2 % a přistál na 44 milionech USD.

Zdroj: Getty Images

Za zmínku stojí závazek společnosti Tripadvisor vylepšit segment zážitků a stravování, který by mohl být katalyzátorem růstu v cestovním ruchu. Na základě nedávných jednání mezi výkonným ředitelem (CEO) společnosti Tripadvisor Mattem Goldbergem a společností Google/Alphabet (NASDAQ:GOOG)/(NASDAQ:GOOGL) se očekává potenciální spolupráce. Toto partnerství, pokud bude realizováno, by mohlo společnosti Tripadvisor otevřít nové dveře. Investoři by však měli vzít v úvahu rostoucí náklady, protože společnost pokračuje ve svých růstových strategiích. Nedávná zpráva o výsledcích hospodaření odhalila, že došlo ke snížení zředěného zisku na akcii (-8,1 %) a k překonání tržeb (+4,3 %). Potenciál společnosti Tripadvisor jako podhodnocené akcie cestovního ruchu pro rok 2023 však stojí za zvážení, zejména pro ty, kteří hledají jedinečné příležitosti v tomto odvětví.