Podle Goldman Sachs by se tato podceňovaná akcie biofarmacie mohla více než zdvojnásobit

Podle Goldman Sachs může být hlavní aktivum biotechnologické společnosti Iovance Biotherapeutics, lifileucel, převratnou událostí, která vystřelí akcie společnosti na novou oběžnou dráhu. Investiční bankovní gigant nedávno zahájil pokrytí společnosti Iovance Biotherapeutics a vydal optimistické nákupní hodnocení, přičemž navrhl 12měsíční cílovou cenu ve výši 12 USD. Tato prognóza naznačuje téměř 138% nárůst oproti závěrečné ceně z minulého pátku.

Přestože jsou akcie společnosti Iovance Biotherapeutics v letošním roce v červených číslech o více než 12 %, vykazují známky oživení – v pondělí byl zaznamenán nárůst o téměř 8 %. Podle posledních údajů NYSE Arca se akcie společnosti Iovance Biotherapeutics obchodovaly za 5,49 USD, což k 20. listopadu 2023 znamená růst o 8,71 %.

Nakoupit akcie IOVA za $5.49 (8.71%)

Společnost Iovance Biotherapeutics soustředila svou pozornost na vývoj autologních terapií nádorově infiltrujících lymfocytů (TIL) pro léčbu solidních nádorových onemocnění. Za tímto účelem společnost vytvořila svůj klíčový přínos – lifileucel. Jak zdůraznila analytička Andrea Tanová ze společnosti Goldman Sachs, nadcházející schválení první terapie TIL vyvinuté společností Iovance vytváří předpoklady pro potenciální růst. Tato premiérová terapie TIL má být přezkoumána do února 2024.

Tanová dodala: “Po urychleném schválení by byl lifileucel první buněčnou terapií schválenou pro solidní nádory a společnost IOVA se připravuje na komerční uvedení na trh.” Označila lifileucel za potenciální “nejlepší terapii ve své třídě”, která by případně mohla nově definovat standard péče v léčbě melanomu. Kromě toho Tanová vyjádřil také důvěru v rychlé uvedení a přijetí této terapie.

Očekávané schválení první terapie TIL promění společnost Iovance Biotherapeutics v komerční subjekt, u něhož se předpokládá růst v dlouhodobém i krátkodobém horizontu. Tanová vysvětlila: “Nadcházející schválení první terapie TIL přemění společnost IOVA na komerční subjekt, u kterého jsme konstruktivní ohledně potenciálu uvedení na trh v blízkém i dlouhodobém horizontu vzhledem k nejlepšímu profilu lifileucelu ve své třídě, prvním známkám nadšení ze strany KOL, očekávané příznivé ceně a pokrytí a připravenosti a kapacitě výroby, což by mělo podpořit příležitost pro trhák.”

Zdroj: Getty Images

Společnost Iovance Biotherapeutics se však nezastaví pouze u melanomu. Biotechnologická firma se rovněž pouští do zkoušek léčby melanomu v první linii léčby. Rovněž se chystá řešit nemalobuněčný karcinom plic. Kromě toho v rámci svých plánů na rozšíření zkoumá také potenciální využití terapie TIL pro léčbu rakoviny děložního čípku a endometria.

Závěrem lze říci, že budoucnost společnosti Iovance Biotherapeutics vypadá slibně, neboť se připravuje na očekávané schválení přípravku lifileucel. Jejich průlomové objevy v oblasti léčby solidních nádorů pomocí TIL a expanze do nových oblastí léčby by mohly potenciálně způsobit revoluci v léčbě rakoviny. Analytici Goldman Sachs, stejně jako Tanová, mají pro budoucnost biotechnologické společnosti nadějný výhled a věří, že akcionáři společnosti by mohli v blízké budoucnosti těžit z významného růstu. Iovance Biotherapeutics je průkopnický podnik, který by po úspěšném schválení svých terapií mohl udělat obrovský pokrok v biotechnologickém průmyslu.