Co se v současnosti děje v nechvalně proslulém GameStopu?

Akcie GME se možná brzy dočkají obratu, proto buďte trpěliví. Tato společnost je samozřejmě kontroverzní, možná více než kterákoli jiná. Byla to totiž právě ona, která během covidové pandemie prakticky dala vzniknout fenoménu tzv. meme akcií.

Může nyní maloobchodní prodejce videoher GameStop (NYSE:GME) zaznamenat velký návrat a akcie GME se zbavit své pověsti meme akcie? Pro GameStop nebude snadné přimět Wall Street, aby společnost brala vážně. Potenciální investoři by měli být opatrní, protože v prosinci se blíží událost, která by mohla být pro GameStop a jeho věrné akcionáře rozhodující nebo zlomová.

Nepochopte to špatně. Nenaznačuji, že akcie společnosti GameStop zaniknou. Jsou zde však rizika, protože společnost GameStop se nachází uprostřed kritické přechodové fáze. Rozhodně tedy doporučujeme opatrnost.

Akcie GME zoufale potřebují okamžik obratu na akciovém grafu

Doba rozkvětu akcií meme je ve zpětném zrcátku a obchodníci by neměli očekávat, že se akcie GME v dohledné době vrátí k hodnotě 80 USD. Dokonce i návrat na vrchol z roku 2023 kolem 27 USD bude obtížný.

Zdroj: Getty Images

Přiznejme si to – akcie GameStop mají od června klesající tendenci. Vzhledem k tomu, že úrokové sazby jsou nyní mnohem vyšší než v letech 2020 a 2021, trh nemá náladu spekulovat na nerentabilní podnikání, jako je GameStop.

Je zřejmé, že akcionáři společnosti GameStop zoufale potřebují zvrat. Pro společnost je to náročné období, protože se nachází v přechodném období. Za prvé, finanční ředitel společnosti GameStop na začátku tohoto roku rezignoval. Také Ryan Cohen nahradil Matthewa Furlonga na pozici generálního ředitele společnosti GameStop.

Cohen je zajímavá osobnost a může být považován za kontroverzního. Založil společnost Chewy (NYSE:CHWY), která se zabývá elektronickým obchodováním s výrobky pro domácí zvířata. Cohen údajně zaslal některým zaměstnancům společnosti GameStop e-mail, v němž uvedl: „Je třeba extrémně šetřit,“ a „Každý výdaj ve společnosti musí být podroben kontrole pod mikroskopem a veškeré plýtvání musí být odstraněno.“.

Je tady jedno důležité datum pro budoucí vývoj ceny akcií společnosti GameStop

Poslední zveřejněné čtvrtletní výsledky společnosti GameStop neodrážejí Cohenovo vedení ve funkci generálního ředitele společnosti GameStop. Nadcházející událost však Cohenovi poskytne příležitost představit plán pro společnost GameStop na rok 2024 a další období.

Určitě si v kalendáři poznamenejte 6. prosinec, protože tehdy společnost GameStop zveřejní výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2023. Trh bude nepochybně věnovat zprávu o výsledcích a konferenční hovor s velkou pozorností, aby zjistil, co Cohen řekne.

Pozoruhodné je, že společnost GameStop vykázala za čtvrtletí končící 29. července 2023 čistou ztrátu ve výši jednoho centu na akcii. Společnost byla velmi blízko ziskovosti. Připomeňme, že v předchozím čtvrtletí GameStop prodělal 36 centů na akcii.

Může společnost GameStop pod Cohenovým vedením dosáhnout ziskovosti? A co si Cohen představuje pro GameStop v následujících čtvrtletích? Jak bude vypadat jeho politika „extrémní úspornosti“? Doufejme, že investoři dostanou definitivní odpovědi na tyto otázky 6. prosince.

Buďte trpěliví a myslete dlouhodobě

S Cohenem v čele může 6. prosince dojít u společnosti GameStop k obratu. V závislosti na čtvrtletních výsledcích a Cohenových výrocích však mohou akcie GameStop buď prudce vzrůst, nebo se propadnout.

Pokud nejste hazardní hráči, má smysl počkat, až 6. prosince uplyne, a ne se pouštět do ukvapených obchodů s akciemi GME. V sázce je hodně, protože GameStop může být na pokraji obratu, ale také může investory zklamat. Proto by obchodníci s akciemi neměli dělat žádné pohyby, dokud GameStop nezveřejní své čtvrtletní údaje a Cohen neposkytne více informací o budoucích plánech a strategii společnosti.

Zdroj: Unsplash

Nakoupit akcie GameStop Corp. za $15.30 (5.15%)