Nejlepší akcie Nasdaq k nákupu ve 2. čtvrtletí 2024

Překročte záři reflektorů technologického průmyslu.

Vzhledem k tomu, že v titulcích obchodních médií dominují špičkoví inovátoři, nebude pravděpodobně třeba příliš přemýšlet o tom, jaké akcie na Nasdaqu je nejlepší koupit. Rád bych to však trochu zamíchal a zaměřil se na méně sledované podniky.

Nechápejte nás špatně – nenavrhujeme, abyste se zbavili všech svých oblíbených nápadů na polovodiče a stoprocentně se vrhli na zlato. Spíše jen dává smysl zvážit společnosti, kterým se zatím nedostalo příliš pozornosti. Věřte tomu nebo ne, existuje poměrně dost zajímavých jmen, která by mohla Wall Street překvapit.

Pokud jste typ, který kráčí podle vlastního rytmu, níže jsou uvedeny nejlepší akcie Nasdaq, které je nyní vhodné koupit.

CyberArk Software (CYBR)

Společnost CyberArk Software (NASDAQ:CYBR) se sídlem v Izraeli spolu se svými dceřinými společnostmi vyvíjí, uvádí na trh a prodává softwarová řešení a služby pro zabezpečení identity v USA, Evropě, na Blízkém východě, v Africe a na mezinárodní úrovni. Nabízí řadu relevancí, včetně zabezpečení pověření na základě rizik, správy přístupu a adaptivního vícefaktorového ověřování. Od začátku roku si CYBR připsal téměř 23 %.

Za posledních 52 týdnů vzrostl o téměř 88 %. Ačkoli by se mohlo zdát, že CyberArk přešlapuje na místě, mohlo by jít o začátek. Upřímně řečeno, nekalí aktéři v digitální sféře se stávají pouze sofistikovanějšími, nikoli méně sofistikovanými. Zneužitá zranitelnost navíc může společnosti stát miliony dolarů v celkových škodách. Jinak řečeno, unce prevence vydá za libru léku.

Vzhledem k této skutečnosti se zdá být prognóza analytiků pro zisk na akcii ve výši 1,75 USD při tržbách 927,23 milionu USD za fiskální rok 2024 velmi rozumná. V loňském roce společnost vykázala zisk 1,12 USD na akcii při tržbách 751,89 milionu USD.

Analytici hodnotí akcie konsensuálně jako silně kupované s cílovou cenou 297,84 USD, což znamená více než 12% potenciál růstu. Jedná se o jednu z nejlepších akcií na trhu Nasdaq, kterou je vhodné koupit.

Nakoupit akcie CyberArk Software Ltd. za $265.63 (0.93%)

Zdroj: Shutterstock

Wix (WIX)

Je třeba přiznat, že společnost Wix (NASDAQ:WIX) je v žebříčku nejlepších akcií na Nasdaqu k nákupu zvláštní. Další izraelská softwarová společnost Wix funguje jako cloudová platforma pro tvorbu webových stránek pro registrované uživatele a tvůrce po celém světě. Společnost nabízí především Wix Editor, platformu pro vizuální vývoj a úpravu webových stránek metodou drag-and-drop. Shrneme-li to, platforma umožňuje malým firmám pohodlně rozjet svou online prezentaci.

V zásadě platí, že cokoli, co podporuje malé podniky, má šanci těšit se z pozitivních výsledků. Malé podniky jsou hybnou silou americké ekonomiky. Malé podniky vytvářejí více nových čistých pracovních míst než jakákoli jiná kategorie podniků. Tento segment je také hnací silou inovací. Není divu, že WIX od počátku roku vzrostl o téměř 17 %. Za posledních 52 týdnů si připsala více než 44 %.

Pro fiskální rok 2024 odborníci předpokládají, že zisk na akcii dosáhne 4,84 USD při tržbách 1,75 miliardy USD. To se zdá být vzhledem k významu přiměřené. V loňském roce Wix vykázal EPS ve výši 4,39 USD při tržbách 1,56 miliardy USD.

Analytici hodnotí akcie konsensuálně jako silně kupované s cílovou cenou 157,29 USD, což znamená více než 14% potenciál růstu.

Nakoupit akcie Wix.com Ltd. za $137.48 (0.69%)

Zdroj: Wix.com

Marvell (MRVL)

Společnost Marvell Technology (NASDAQ:MRVL), působící pod hlavičkou polovodičů, poskytuje polovodičová řešení pro datovou infrastrukturu, která pokrývají jádro datového centra až po okraj sítě. Společnost vyvíjí a škáluje komplexní architektury typu systém na čipu, které integrují analogové funkce, funkce smíšeného signálu a digitálního zpracování signálu. Od začátku roku získala společnost MRVL téměř 22 % hodnoty akcií.

Za posledních 52 týdnů MRVL získala 66 %. To není překvapivé vzhledem k jejímu významu pro umělou inteligenci. Jak upozornil přispěvatel serveru InvestorPlace Sirisha Bhogaraju, analytici jsou vůči společnosti i nadále optimističtí, a to navzdory některým měkkým pokynům kvůli segmentu datových center. Tato jednotka těží z širšího nadšení pro umělou inteligenci a dosáhla 54% meziročního růstu.

Co se týče fiskálního roku 2025, očekávané tržby ve výši 5,32 miliardy dolarů jsou zklamáním, protože jsou o 3,3 % nižší než loňský výtisk 5,51 miliardy dolarů. Pro fiskální rok 2026 je však možné, že Marvell dosáhne na horní hranici 6,95 miliardy dolarů. V takovém případě by to znamenalo meziroční nárůst o 30,5 %.

Analytici hodnotí akcie konsensuálně jako silně kupované s cílovou cenou 90 USD, což znamená 27% růstový potenciál. Jedná se o solidní nápad, jak akcie na Nasdaqu nyní koupit.

Nakoupit akcie Marvell Technology, Inc. za $70.88 (-1.98%)