Akcie, které mohou do roku 2030 zažít raketový růst

Vzhledem k tomu, že se indexy S&P 500 a Nasdaq Composite pohybují v blízkosti svých historických maxim, může se zdát, že je těžké najít růstové akcie, které mohou v příštích několika letech přinést několikanásobné zisky. Pokud však zapátráte trochu hlouběji, můžete objevit několik skrytých klenotů, které mají stále potenciál proměnit skromnou investici 1 000 USD na 5 000 USD do konce tohoto desetiletí. Zde je několik z nich, které je třeba zvážit již nyní.

Celsius Holdings
Společnost Celsius Holdings (CELH) prodává energetické nápoje bez cukru, které jsou vyrobeny z přírodních složek, jako je zelený čaj, zázvor a aminokyseliny. Tvrdí, že její nápoje mají „termogenní“ vlastnosti, které mohou urychlit metabolismus člověka a spálit více tělesného tuku během tréninku.

Zdroj: Getty Images

Přístup společnosti Celsius zaměřený na zdraví našel odezvu u mladších spotřebitelů a stal se třetí největší značkou energetických nápojů v USA po Red Bullu a Monster Beverage. V roce 2022 také podepsala smlouvu o distribuci v USA se společností PepsiCo a pokračuje v zavádění svých nápojů na další zahraniční trhy.

V roce 2023 se tržby společnosti Celsius vyšplhaly o 102 % na 1,3 miliardy USD, když její upravený zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) vzrostl o 316 % na 296 milionů USD. Analytici očekávají, že v roce 2024 její tržby vzrostou o 42 % a v roce 2025 o 33 %.

Akcie společnosti Celsius se obchodují za desetinásobek letošních tržeb, takže vzhledem k těmto tempům růstu nejsou příliš drahé. Pokud se společnosti Celsius podaří dosáhnout těchto cílů a v letech 2025 až 2030 bude nadále zvyšovat své tržby složenou roční mírou růstu (CAGR) o 30 %, mohla by v posledním roce dosáhnout tržeb ve výši 9,2 miliardy USD.

To by bylo více než sedmkrát více než její příjmy v roce 2023 – takže by mohla snadno proměnit investici 1 000 USD ve více než 5 000 USD.

Nakoupit akcie Celsius Holdings, Inc. za $68.84 (-1.61%)

On Holding
Společnost On Holding (ONON) je švýcarský výrobce sportovní obuvi a oblečení. Vyhloubila si mezeru díky svým patentovaným polštářům CloudTec, které se rozšiřují, když je noha ve vzduchu, a po dopadu na zem se zafixují pro pevnější základ. Společnost ovládla švýcarský trh díky velké podpoře sportovců, jako jsou Nicola Spirig a Roger Federer, a nyní využívá svého počátečního růstu k expanzi do USA a Číny.

Zdroj: Getty Images

Základní strategie růstu společnosti On je podobná strategii společnosti Lululemon Athletica: Rozšiřuje své kanály přímého prodeje spotřebitelům, aby snížila svou závislost na velkoobchodních prodejcích, prodává své výrobky za prémiové ceny a udržuje si cenovou sílu omezením přirážek.

V roce 2023 vzrostly tržby společnosti On o 47 % a upravený zisk EBITDA o 68 %. Očekává, že do roku 2026 budou její tržby růst tempem 26 %, protože rozšiřuje svůj kanál přímého prodeje spotřebitelům, vstupuje do nových regionů a zvyšuje svůj podíl na trhu. Pokud se jí podaří tohoto cíle dosáhnout, její roční příjmy se zdvojnásobí z 1,8 miliardy švýcarských franků (1,96 miliardy USD) v roce 2023 na 3,6 miliardy švýcarských franků (3,9 miliardy USD) v roce 2026. To je impozantní tempo růstu na akcie, které se obchodují za pouhý čtyřnásobek letošních tržeb.

Pokud společnost On dosáhne svého cíle a bude v letech 2026 až 2030 pokračovat v růstu tržeb s 20% CAGR, dosáhne v posledním roce tržeb ve výši 7,5 miliardy švýcarských franků (8,2 miliardy USD). To by bylo čtyřikrát více než její tržby v roce 2023 a mírné zvýšení poměru ceny k tržbám by do konce desetiletí přineslo pětinový zisk.

Nakoupit akcie On Holding AG za $31.58 (-4.33%)

Coupang
Společnost Coupang (CPNG) je největší společností v oblasti elektronického obchodování v Jižní Koreji. Provozuje realizační centra v okruhu sedmi mil od 70 % obyvatel Jižní Koreje a své zákazníky si uzamyká předplatným podobným službě Prime Rocket Wow, které za měsíční poplatek poskytuje rychlejší možnosti doručení, bezplatné vrácení zboží do 30 dnů, přístup ke streamovaným videím, dodávkám potravin a zboží a další výhody. Postupně také expanduje mimo Jižní Koreu na Tchaj-wan a další asijské trhy.

Zdroj: Getty Images

Na konci roku 2023 vzrostl celkový počet aktivních zákazníků společnosti Coupang o 16 % na 21 milionů, protože počet placených předplatitelů služby Wow se zvýšil o 27 % na 14 milionů. Za celý rok její tržby vzrostly o 18 % na 24 miliard dolarů, upravený zisk EBITDA se téměř ztrojnásobil a společnost se konečně stala ziskovou na základě obecně uznávaných účetních zásad (GAAP).

Analytici očekávají, že příjmy společnosti Coupang vzrostou v roce 2024 o 19 % a v roce 2025 o 16 %. Pokud se těmto odhadům vyrovná a v letech 2025 až 2030 bude pokračovat v 15% růstu, mohl by dosáhnout tržeb ve výši 67 miliard USD, což by bylo téměř třikrát více než jeho tržby v roce 2023. To se samo o sobě nemusí zdát jako dostatečný růst, který by přinesl pětinásobné zhodnocení, ale akcie Coupangu nyní vypadají za jednonásobek letošních tržeb nesmírně levně.

Pro srovnání, akcie Amazonu se obchodují za trojnásobek letošních tržeb. Pokud tedy bude Coupang pokračovat ve stabilním růstu a do konce desetiletí dosáhne vyššího poměru ceny k tržbám, mohl by snadno proměnit investici 1 000 USD na více než 5 000 USD.

Nakoupit akcie Coupang, Inc. za $22.01 (-1.30%)