Absurdně levné akcie, které by měli dlouhodobí investoři vlastnit

Akcie na novém býčím trhu rostou a hlavní indexy v posledních měsících dosahují rekordních hodnot. To však neznamená, že potřebujete celé jmění, abyste se mohli podílet na akciích a dosáhnout vítězství. Některé vysoce kvalitní akcie přišly o zisky, protože investoři dávají přednost hráčům s nejvyšším momentem hybnosti dneška: technologickým akciím.

Samozřejmě, že mnoho technologických akcií je fantastickou koupí, ale je důležité pamatovat na diverzifikaci – která by mohla maximalizovat zisky a omezit ztráty v čase – a zvážit některé z opomenutých hráčů v jiných odvětvích. Možná jsou nyní ve výkonnosti akcií opozdilci, ale časem by mohli výrazně posílit vaše portfolio. A dnes si můžete s pouhými 500 dolary pořídit tři z těchto absurdně levných akcií, které mohou v dlouhodobém horizontu přinést velké výnosy. Pojďme se na ně podívat.

Carnival Corporation & plc
Společnost Carnival (CCL) utrpěla v první fázi pandemie, protože zdravotní krize zastavila plavby. Největší světový provozovatel výletních lodí se zadlužil, aby se udržel nad vodou (promiňte mi tu slovní hříčku), a z let ziskovosti se dostal do ztráty.

Zdroj: Getty Images

Společnost Carnival se však rychle zaměřila na ozdravení, podnikla kroky k řešení dluhů a k návratu k zisku. Společnost například vyřadila starší lodě a nahradila je novými, úspornými – což je krok, který dlouhodobě snižuje náklady a je šetrný k životnímu prostředí. Carnival také začal splácet svůj dluh a zaměřil se na snížení půjček s proměnlivou úrokovou sazbou – díky tomu je společnost méně citlivá na zvyšování sazeb.

Kromě toho společnost Carnival těží z obnovené poptávky po plavbách, což v posledním čtvrtletí vedlo k rekordním objemům rezervací a výnosům. A společnost očekává, že jí hotovost z provozní činnosti – 1,8 miliardy USD ve čtvrtletí – pomůže pokračovat ve splácení dluhu.

Nakoupit akcie Carnival Corporation & plc za $14.17 (0.37%)

Dnes se akcie Carnival obchodují za 0,8násobek tržeb, což je podle tohoto ukazatele nejnižší hodnota v historii – fantastická koupě pro tento příběh oživení, který se rychle mění v příběh vysokého růstu.

Chewy
Chewy (CHWY) je lídrem ve světě online prodeje potřeb pro domácí zvířata, prodává vše od hraček a krmiva až po pojištění domácích mazlíčků. Společnost působí na americkém trhu s domácími mazlíčky v hodnotě 144 miliard dolarů a nedávno expandovala na kanadský trh s domácími mazlíčky v hodnotě 10 miliard dolarů.

Zdroj: Unsplash

Společnost Chewy nedávno vykázala druhý fiskální rok ziskovosti a pokračuje v růstu klíčových ukazatelů, jako jsou tržby, hrubá marže a volný peněžní tok. Je to díky schopnosti společnosti Chewy navázat kontakt se zákazníky a budovat s nimi pevné vztahy – tak, aby se k ní vraceli. Důkazem toho je služba Autoship, která automaticky doobjednává a zasílá vaše oblíbené produkty přímo k vašim dveřím. Objednávky Autoship tvoří 76 % celkových tržeb společnosti – a růst tržeb Autoship se za celý rok zvýšil o 15 %.

Tento hráč na poli elektronického obchodování by měl těžit z trendu postupného přesunu prodeje potřeb pro domácí zvířata na internet a k růstu může přispět i loňská expanze do Kanady. Společnost Chewy také oznámila zahájení vlastní veterinární praxe, což by mohl být skvělý způsob, jak diverzifikovat svůj tok příjmů.

Nakoupit akcie Chewy, Inc. za $15.38 (-0.74%)

Akcie společnosti Chewy se obchodují za 19násobek odhadu budoucích zisků, což je vzhledem k dosavadním výsledkům společnosti a nedávným krokům, které mají podpořit dlouhodobý růst, velmi výhodné.

Etsy
Pokud nakupujete dárky online, možná znáte společnost Etsy (ETSY). Společnost nabízí širokou škálu ručně vyráběných a vintage předmětů od řemeslníků z celého světa. V dřívějších fázích pandemie se tržby společnosti Etsy rozjely, protože lidé zůstávali nakupovat doma, ale poslední období bylo náročnější. Spotřebitelé mají v prostředí vyšších úrokových sazeb méně peněz na diskrétní nákupy, a to Etsy zatěžuje.

Zdroj: Reuters

Myslím si však, že jde o krátkodobý problém, který společnost Etsy díky loajalitě zákazníků, obchodní struktuře a solidní hotovostní pozici dokáže překonat. Pojďme si tedy promluvit o těchto pozitivních bodech. Ačkoli hrubý prodej zboží společnosti Etsy v posledním čtvrtletí klesl, společnost nadále zvyšuje počet aktivních kupujících – dosáhl rekordních 91,6 milionu. A počet opakovaně nakupujících vzrostl o téměř 3 %.

Líbí se mi kapitálově nenáročný obchodní model společnosti Etsy, který jí umožňuje přeměnit většinu upraveného zisku EBITDA na volný peněžní tok – v uplynulém čtvrtletí to bylo více než 90 %. A konečně, Etsy ukončila čtvrtletí s více než 1,1 miliardy dolarů v hotovosti.

Nakoupit akcie Etsy, Inc. za $61.22 (-2.47%)

Vzhledem k tomu všemu vypadají akcie společnosti Etsy jako krádež, když se obchodují za pouhý 14násobek odhadu budoucích zisků – což z nich dělá skvělý nákup pro investory s dlouhodobým výhledem.