Akcie, které ochrání vaše portfolio před hackerskými útoky

Přidejte expozici v kritických růstových oblastech, jako je zabezpečení cloudu a prevence založená na umělé inteligenci.

Není žádným tajemstvím, že společnosti zvyšují výdaje na zabezpečení, aby mohly bojovat proti rostoucím hrozbám. Předpokládá se, že trh s kybernetickou bezpečností letos celosvětově dosáhne 183 miliard dolarů, což představuje velké příležitosti pro růst akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti. Vzhledem k tomu, že útoky jsou stále častější a nákladnější, podniky si prostě nemohou dovolit šetřit na ochraně.

Prozíraví investoři si mohou zajistit výhodnou pozici přidáním expozice vůči předním akciím v oblasti kybernetické bezpečnosti. Jejich inovativní portfolia pokrývají klíčové růstové oblasti, jako je zabezpečení cloudu, ochrana kritické infrastruktury a prevence hrozeb pomocí umělé inteligence.

Pro investory, kteří hledají expozici v oblasti technologií a defenzivní vlastnosti, tak představují následující akcie kybernetické bezpečnosti atraktivní možnost.

Fortinet (FTNT)

Společnost Fortinet (NASDAQ:FTNT) je jednou z nejsilnějších akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti, které lze v současné době koupit. Její vedoucí postavení na trhu kybernetické bezpečnosti v hodnotě 144 miliard dolarů spolu s jasnou vizí růstu činí z FTNT jasnou volbu.

Podpořit FTNT je snadné díky působivým finančním výsledkům za první čtvrtletí roku 2024. Celkové tržby meziročně vzrostly o 7 % na 1,35 miliardy dolarů, tržby ze služeb poskočily o působivých 24 % a hrubá zisková marže se udržela na silné úrovni 75,5 %. Společnost vlastní dominantní 50% podíl na celosvětovém trhu s dodávkami síťového zabezpečení. A její špičkové inovace produktů mají více než 900 amerických patentů.

Společnost Fortinet je navíc vysoce hodnocena analytiky v oboru, neboť získala vedoucí pozice v osmi magických kvadrantech společnosti Gartner. Platforma Fortinet Security Fabric zajišťuje automatizovanou ochranu, detekci a reakci podniků prostřednictvím integrace založené na umělé inteligenci. Na zabezpečení společnosti Fortinet již spoléhá více než 755 000 globálních zákazníků, včetně téměř tří čtvrtin ze seznamu Fortune 100.

Společnost byla také jmenována technologickým partnerem roku 2024 v oblasti zabezpečení služby Google Cloud. Široké portfolio integrovaných produktů kybernetické bezpečnosti společnosti Fortinet ji dokonale staví do pozice, kdy může získat podíl na celkovém adresovatelném trhu v hodnotě 222 miliard dolarů, který se předpokládá v roce 2028. Proto si naplánujte nákup této akcie, protože je připravena na udržitelný dvouciferný růst.

Nakoupit akcie Fortinet, Inc. za $61.43 (0.31%)

Zdroj: Shutterstock

Broadcom (AVGO)

Při hledání nejlepších akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti k nákupu si společnost Broadcom (NASDAQ:AVGO) zaslouží silnou pozornost. Broadcom sice není čistě kyberbezpečnostní společností, ale díky strategickým akvizicím se etabloval jako významný hráč v oblasti podnikové bezpečnosti.

V roce 2019 Broadcom koupil podnikovou bezpečnostní divizi společnosti Symantec za 10,7 miliardy dolarů. Díky tomu se společnost Broadcom okamžitě stala jedním z největších dodavatelů kybernetické bezpečnosti na světě. Společnost AVGO předpovídala, že v roce po akvizici bude mít z podnikového podnikání společnosti Symantec příjmy ve výši přibližně 2,3 miliardy dolarů.

Nedávno, v roce 2023, společnost Broadcom dokončila akvizici společnosti VMware v hodnotě 61 miliard dolarů. Ta ve třetím čtvrtletí roku 2023 vygenerovala tržby v TTM přes 12 miliard dolarů, takže se jedná o masivní posílení softwarového segmentu společnosti Broadcom.

V posledních výsledcích společnosti Broadcom za 1. čtvrtletí roku 2024 se celkové příjmy včetně příspěvků společnosti VMware meziročně zvýšily o 34 % na téměř 12 miliard USD. Kromě toho Broadcom očekává za celý fiskální rok 2024 celkové konsolidované příjmy ve výši přibližně 50 miliard dolarů. Pro investory, kteří chtějí být vystaveni riziku kybernetické bezpečnosti a zároveň mít vysoce diverzifikovanou a ziskovou technologickou společnost, AVGO splňuje obě podmínky.

Nakoupit akcie Broadcom Inc. za $1,395.29 (-1.19%)

Palo Alto Networks (PANW)

Společnost Palo Alto Networks (NYSE:PANW) je přední světovou platformou kybernetické bezpečnosti, která chrání tisíce organizací po celém světě před kybernetickými hrozbami. Její nejlepší bezpečnostní řešení ve své třídě jsou posílena špičkovou inteligencí o hrozbách a nejmodernější automatizací.

V poslední zprávě o výsledcích za 2. čtvrtletí 2024 vykázala společnost PANW silný růst s meziročním nárůstem o 19 % a rozšířením celkových příjmů na 1,975 miliardy USD. Zbývající závazky z plnění rovněž vzrostly o působivých 22 % na 10,8 miliardy dolarů. Kromě toho dosáhl zisk na akcii mimo GAAP zdravé hodnoty 1,46 USD. Společnost si také udržuje pevnou rozvahu s celkovou hotovostí, peněžními ekvivalenty a investicemi ve výši 6,991 miliardy USD.

Společnost PANW navíc pokračuje v prosazování nových produktových inovací, které využívají sílu umělé inteligence (AI), aby si udržela náskok před polymorfními hrozbami, jejichž cílem je urychlit a napadnout síťovou infrastrukturu. Její nová řešení založená na přesné umělé inteligenci zahrnují AI Attack Path, AI Security Posture Management a AI Runtime Security. Ta umožňují organizacím čelit pokročilým hrozbám a bezpečně škálovat vlastní podnikové využití a integrace AI. Společnost PANW proto investorům nabízí expozici vůči sekulárnímu zadnímu větru v této oblasti, což z ní činí jednu z nejlepších akcií kybernetické bezpečnosti k nákupu.

Nakoupit akcie Palo Alto Networks, Inc. za $317.85 (0.34%)

Zdroj: Getty Images