Akcie, které stojí za to koupit, dokud jsou ve slevě

Pokud jde o akciový trh, může se zdát, že 1 000 dolarů jsou drobné. Koneckonců, jedna akcie mnoha nejlepších akcií na trhu již stojí stovky nebo dokonce tisíce dolarů.

Většina makléřských společností však nyní umožňuje investorům nakupovat zlomkové akcie společností prostřednictvím obchodů bez poplatků. Proto je pro investory ve skutečnosti snadné postupně budovat pozice ve svých oblíbených akciích s méně než 1 000 USD.

Než však začnete nakupovat zlomkové akcie nejžhavějších akcií na trhu, měli byste si připomenout slavný citát Warrena Buffetta o hodnotovém investování: „Ať už mluvíme o akciích, nebo o ponožkách, rád kupuji kvalitní zboží, když je zlevněné.“ Takže pro ty prozíravé lovce výhodných nákupů, kteří se chtějí řídit věštcovou radou, jsou podle mého názoru Alibaba (BABA), Vici Properties (VICI) a Kraft Heinz (KHC) skvělými hodnotovými akciemi k nákupu.

Alibaba
Alibaba, největší čínská společnost v oblasti elektronického obchodování a cloudové infrastruktury, se obchoduje o více než 70 % pod svým historickým maximem. Od svého IPO před téměř deseti lety také vzrostla o méně než 30 % a vypadá levně na jedenáctinásobku forwardového zisku.

Zdroj: Getty Images

Akcie společnosti Alibaba se obchodují se slevou, protože její růst byl v posledních třech letech dočasně vykolejen regulačními, makroekonomickými a konkurenčními překážkami. Čínské antimonopolní úřady jí v roce 2021 udělily rekordní pokutu a zároveň uvalily přísnější omezení na její trh elektronického obchodování, uzávěry „nulového COVID“ v zemi tento tlak ještě zesílily a agresivní konkurenti jako Pinduoduo jí odlákali část nakupujících.

Eskalující obchodní a technologická válka mezi USA a Čínou učinila akcie společnosti Alibaba ještě méně atraktivními a její akcie se propadly. Ve fiskálním roce 2024 (který skončil letos v březnu) však tržby společnosti Alibaba skutečně vzrostly o 8 %, což představuje zrychlení oproti 2% růstu ve fiskálním roce 2023, a analytici očekávají další 8% růst ve fiskálním roce 2025.

Nakoupit akcie Alibaba Group Holding Limited za $83.95 (-2.54%)

Toto oživení je taženo expanzí jejích zahraničních trhů elektronického obchodování, růstem jejího logistického podnikání a stabilizací jejích domácích podniků. Alibaba také vygenerovala dostatek hotovosti, aby ve fiskálním roce 2024 odkoupila akcie v hodnotě 12,5 miliardy USD a schválila svou první roční dividendu ve výši 1,00 USD na ADR, což odpovídá forwardovému výnosu 1,3 %. Tyto silné stránky naznačují, že Alibaba je hluboce podhodnocená a měla by se zotavit, jakmile se investoři vrátí zpět k předním čínským akciím.

Vici Properties
Vici Properties je realitní investiční fond (REIT), který vlastní kasina a zábavní nemovitosti po celých Spojených státech a Kanadě. Mezi její největší nájemce patří Caesar’s Entertainment, MGM Resorts, Penn Entertainment, Century Casinos a Bowlero. S těmito nájemci má uzavřeny smlouvy na několik desetiletí a od svého vstupu na burzu před šesti lety si udržuje stoprocentní obsazenost.

Zdroj: Unsplash

Jako REIT musí společnost Vici vyplácet investorům nejméně 90 % zdanitelného zisku ve formě dividend, aby si zachovala příznivou daňovou sazbu. Je to také REIT s čistým pronájmem, což znamená, že vyžaduje, aby si nájemci sami hradili náklady na pojištění, údržbu a daně. Tento jednoduchý obchodní model z ní činí spolehlivou investici pro konzervativní investory.

Nakoupit akcie VICI Properties Inc. za $29.98 (-0.48%)

Stejně jako mnoho jiných REIT ztratila společnost Vici svůj lesk, protože rostoucí úrokové sazby ztížily nákup nových nemovitostí a snížily atraktivitu jejích dividend. Ale vzhledem k tomu, že úrokové sazby se mají v blízké budoucnosti stabilizovat a klesat, má smysl společnost Vici opět kupovat jako dlouhodobou příjmovou hru. Vici se v současnosti obchoduje za pouhý 14násobek odhadovaných upravených provozních prostředků (FFO) na akcii pro rok 2024 a vyplácí atraktivní forwardový dividendový výnos ve výši 5,5 %.

Kraft Heinz
Společnost Kraft Heinz, která vznikla spojením Kraft Foods a Heinz v roce 2015, je jednou z největších světových společností vyrábějících balené potraviny. Kromě dvou stejnojmenných značek vlastní také značky Oscar Mayer, Velveeta, Jell-O, Philadelphia a Kool-Aid.

Zdroj: Shutterstock

V prvních letech se společnost Kraft Heinz potýkala s růstem, protože mnoho jejích zákazníků se orientovalo na zdravější výrobky a značky vlastních značek. Namísto inovací, které by toto zpomalení zvrátily, se příliš soustředila na snižování nákladů, aby zvýšila své zisky.

Pod vedením Miguela Patrícia, který se stal jejím generálním ředitelem v roce 2019, však společnost Kraft Heinz postupně napravila své churavějící podnikání tím, že zavedla nové marketingové kampaně pro své klasické značky, zbavila se svých slabších značek, rozšířila své silnější značky a zvýšila ceny, aby kompenzovala pomalejší dodávky. Rovněž zefektivnila své výdaje, aby stabilizovala růst svých zisků.

Nakoupit akcie The Kraft Heinz Company za $36.00 (0.21%)

Tato strategie se vyplatila. V roce 2023 její organické tržby vzrostly o 3 %, zatímco upravený zisk na akcii vzrostl o 7 %. Pro rok 2024 očekává, že její organické tržby porostou o 0-2 % při růstu upraveného zisku na akcii o 1-3 %. Na základě středu těchto odhadů se její akcie obchodují za pouhý 12násobek letošního zisku. Vyplácí také atraktivní forwardový výnos ve výši 4,4 %. Akcie společnosti Kraft Heinz v dohledné době nevyletí do nebes, ale je to spolehlivá stálice mezi blue-chipy, která se stále obchoduje se slevou oproti mnoha svým kolegům v oboru.