Zapomeňte na Nvidii, kupte si raději tuto růstovou akcii

O společnosti Nvidia Corp. se v těchto dnech mluví na akciovém trhu opravdu ve velkém. Akcie této umělé inteligence dosáhly ocenění 3 bilionů dolarů a vypadají nezastavitelně. Nebezpečí skoku na palubu tohoto vozu však spočívá v tom, že dříve či později nadšení ustane a vy můžete zjistit, že jste akcie koupili blízko vrcholu nebo na něm.

Investoři se v minulosti dostali do potíží se vzrušujícími růstovými akciemi, když nakoupili akcie proti COVIDu, akcie memů, akcie metaverza a další tematické akcie, jen aby viděli, že tyto investice selhávají. Možná se ukáže, že společnost Nvidia bude výjimkou, ale pravděpodobně existují lépe oceněné růstové akcie, které lze nyní koupit.

Jednou z akcií v oblasti zdravotní péče, která vypadá slibně, pokud jste dlouhodobým investorem, je společnost Intuitive Surgical (ISRG). Stále investujete do technologií nové generace a jedná se o velkolepou akcii, která by mohla mít v budoucnu ještě spoustu prostoru.

Nejnovější systém společnosti je připraven na umělou inteligenci
Společnost Intuitive Surgical vyrábí roboticky asistované chirurgické systémy. Letos představila jeho nejnovější iteraci, da Vinci 5. Nabízí realistické 3D zobrazení, vylepšené vnímání hloubky, vylepšenou ergonomii a má více než 150 konstrukčních inovací, které podle ní pomohou zvýšit efektivitu a výkonnost uživatelů.

Zdroj: Unsplash

Transformační systémy společnosti mají potenciál způsobit revoluci ve zdravotnictví tím, že učiní operace méně invazivními, rychlejšími a přesnějšími. Může pomoci chirurgům ušetřit čas a zároveň vést k lepším výsledkům pro pacienty. Nový systém má také výrazně vyšší výpočetní výkon než jeho předchůdce, protože může využívat výhod vývoje v oblasti umělé inteligence a strojového učení.

V březnu Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) udělil systému da Vinci 5 potřebné povolení 510(k). A společnost již během prvního čtvrtletí umístila osm těchto systémů.

Růst počtu zákroků je i nadále silný
Klíčovým ukazatelem pro investory společnosti Intuitive je počet zákroků provedených na jejích chirurgických systémech. Je to důležitý ukazatel, který pomáhá posoudit rostoucí popularitu systémů a je také zdrojem příjmů firmy. Společnost Intuitive vydělává 800 až 3 600 dolarů na jeden chirurgický zákrok, protože její nástroje a příslušenství mají omezenou životnost. Samotné chirurgické systémy mohou stát až 3,1 milionu dolarů a mnoho z nich se nakonec pronajímá.

V prvním čtvrtletí společnost Intuitive vykázala 11% růst tržeb a počet zákroků provedených systémem da Vinci meziročně vzrostl o 16 %. A v předchozím období činilo tempo růstu počtu zákroků 21 %. Je to skvělá známka trvale silné poptávky po tomto oboru.

Za posledních pět let se tržby společnosti téměř zdvojnásobily z 3,7 miliardy dolarů v roce 2018 na 7,1 miliardy dolarů v roce 2023. Zisky se během tohoto období rovněž zvýšily o přibližně 60 %. A toto odvětví stále rychle roste. Analytici ze společnosti Meticulous Research předpokládají, že do roku 2030 bude mít trh s chirurgickými roboty hodnotu více než 25 miliard dolarů, a to na základě složené roční míry růstu 15,4 %.

Nakoupit akcie Intuitive Surgical, Inc. za $421.76 (-0.27%)

Akcie nejsou levné, ale mohou být vynikajícím dlouhodobým nákupem
Investoři za akcie společnosti Intuitive platí vysokou prémii, konkrétně 75násobek jejich klouzavého zisku. Tato vysoká hodnota ocenění odráží nejen důvěru trhu v budoucí růst společnosti, ale také její silnou pozici v oboru. Díky velkému růstu na obzoru se společnost Intuitive může stát jednou z nejlepších růstových akcií, do kterých lze investovat na dlouhou dobu. Solidní zisková marže ve výši 25 % za loňský rok je dalším ukazatelem finanční zdraví a efektivního řízení nákladů. Navzdory vysoké ceně akcií se tedy může jednat o atraktivní investiční příležitost, pokud investoři věří v dlouhodobý potenciál a schopnost společnosti nadále zvyšovat své zisky a rozšiřovat své působení na trhu.

Robotické systémy společnosti Intuitive, které mění pravidla hry, jsou skvělým způsobem, jak investovat nejen do dlouhodobého růstu zdravotnického odvětví, ale také do umělé inteligence, která pravděpodobně odhalí nové možnosti využití těchto systémů a potenciálně je v budoucnu učiní ještě užitečnějšími pro chirurgy.