Top akcie výrobců polovodičů vhodné k nákupu v červnu 2024

Toto téma je na Wall Street velmi populární. A vypadá to, že tahle tržní rally jen tak neskončí.

Mnohé z nejlepších akcií na scéně výrobců polovodičů, které lze koupit, v posledních letech překonaly akciový trh. Existuje dokonce ETF, který se zaměřuje speciálně na akcie z tohoto sektoru. Tento fond, iShares Semiconductor ETF (NASDAQ:SOXX), rozdrtil index S&P 500 a za posledních pět let dosáhl 295% zisku. Během tohoto období překonal i technologický Nasdaq Composite. Od začátku roku SOXX vzrostl o úctyhodných 32 %.

S tím, jak vane pomyslný tržní vítr do zad umělé inteligenci, se zdá, že vítězové stále vyhrávají. Tržby a zisky mnoha polovodičových firem prudce rostou, což se promítá do velkých zisků pro trpělivé investory. Některé akcie polovodičových společností se zdají být připraveny přinést výjimečné zisky pro lidi, kteří akumulují akcie. Investoři mohou těžit ze sledování těchto tří nejlepších polovodičových akcií k nákupu.

Nvidia (NVDA)

Společnost Nvidia (NASDAQ:NVDA) nadále vzdoruje očekáváním a vede akcie v oblasti umělé inteligence vzhůru. Tento polovodičový gigant nashromáždil tržní kapitalizaci ve výši 3 bilionů dolarů a vypadá to, že předstihne Microsoft (NASDAQ:MSFT) a stane se nejhodnotnější veřejně obchodovanou společností na světě. Akcie od počátku roku vzrostly o 153 % a za posledních pět let posílily o více než 3 000 %.

Finanční výsledky naznačují, že zisky mohou dále růst. Společnost Nvidia vykázala v 1. čtvrtletí roku 25 meziroční nárůst tržeb o 262 %, zatímco čistý zisk se meziročně zvýšil o 628 %. Společnost pokračuje v inovacích své platformy Blackwell a zůstává lídrem v oboru.

Konkurenti s ní nedokázali držet krok. Jeden z analytiků nedávno polil Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) studenou vodou a prohlásil, že to „tato společnost opravdu není žádná Nvidia“. Wall Street se na konkurenci nedívá tak optimisticky. Je zřejmé, že Nvidia je dominantní silou a pravděpodobně má v tomto odvětví monopol. Z umělé inteligence těží i další polovodičové firmy, ale Nvidia má před svými konkurenty gigantický náskok.

Nakoupit akcie NVIDIA Corporation za $131.88 (1.75%)

Zdroj: Getty images

Synopsys (SNPS)

Společnost Synopsys (NASDAQ:SNPS) přináší svým investorům dlouhodobě solidní zisky. Akcie od počátku roku vzrostly o 15 % a za posledních pět let si připsaly 362 %. Akcie se obchodují s poměrem P/E 63 a mají tržní kapitalizaci 88 miliard dolarů.

Firma pravidelně vykazuje čisté ziskové marže nad 20 % a toto očekávání investorů nadále naplňuje. Společnost Synopsys vykázala ve 2. čtvrtletí 24. finančního roku 15% meziroční růst tržeb a zároveň dosáhla 7% meziročního růstu čistého zisku.

Po dokončení akvizice společnosti Ansys (NASDAQ:ANSS) by měla společnost Synopsys vykázat zrychlený růst tržeb a zisku. Akcie však představují zajímavou příležitost ještě předtím, než obě společnosti spojí své síly. Deset analytiků v současné době hodnotí Synopsys jako silně kupní s předpokládaným 13% růstem oproti současným úrovním. Nejnižší cílová cena 620 USD stále znamená určitý růst. Nejvíce býčí analytik stanovil cílovou cenu 675 USD, což znamená 17% nárůst oproti současným úrovním.

Nakoupit akcie Synopsys, Inc. za $590.21 (0.63%)

Qualcomm (QCOM)

Qualcomm (NASDAQ:QCOM) nabízí „růst za rozumnou cenu“. Akcie se obchodují s poměrem P/E 28 a nabízejí výnos 1,62 %. Za posledních pět let se akcie ztrojnásobily a od počátku roku vzrostly o 49 %.

Korporace by měla vykázat vyšší finanční růst, protože stále více společností vyrábějících chytré telefony začleňuje do svých zařízení umělou inteligenci. Zdá se, že protivětry jsou již minulostí, protože výrobce čipů vykázal ve 2. čtvrtletí 24. finančního roku 1% meziroční růst tržeb. To není mnoho, ale společnost již několik čtvrtletí vykazovala meziroční pokles tržeb, což je krok správným směrem. Čistý zisk se oproti loňskému čtvrtletí zvýšil o slibnějších 37 %.

Zisk na akcii dosáhl 2,06 USD, což překonalo horní hranici prognózy společnosti Qualcomm. Nadcházející uvedení platformy Snapdragon X by mělo dále oživit růst příjmů a vést ke zdravým ziskovým maržím. Společnost Qualcomm má tendenci vykazovat čisté ziskové marže nad 20 %.

Nakoupit akcie QUALCOMM Incorporated za $215.33 (-1.14%)

Zdroj: Getty Images