Bitcoin se poprvé od prosince 2020 propadá pod 20 tisíc USD, Ether pod 1 tisíc

Pokračující propad tradičních finančních trhů a panika kolem platforem pro krypto půjčky poslaly Bitcoin poprvé za více než 18 měsíců pod 20 tisíc USD.

Bitcoin (BTC) se poprvé od prosince 2020 propadl pod 20 000 USD a za posledních 24 hodin ztratil 9,5 %. V době publikace největší kryptoměna podle tržní kapitalizace měnila majitele kolem 18 984,1 USD poté, co se obchodovala na minimu 18 739,50 USD.

Ether (ETH), druhá největší kryptoměna, rovněž pokračoval v poklesu a v době zveřejnění klesl o 9,78 % na přibližně 992 USD.

Kryptoměnová panika – která začala před několika týdny kolapsem ekosystému Terra a poté se rozšířila na platformu Celsius – se přesunula na hedgeový fond Three Arrow Capital, který údajně nechal zlikvidovat své zajištění kryptoúvěrovou společností BlockFi.

Pokud se podíváme na tradiční trhy, americké akcie ve čtvrtek zaznamenaly masivnější výprodeje, přičemž Nasdaq se propadl o 4,1 % a S&P 500 o 3,25 %, než se v pátek mírně zotavil. Za celý týden jsou indexy Nasdaq a S&P nižší každý o přibližně 6 %.

Panika kolem kryptoměnových trhů se v poslední době rapidně zvyšuje. Pravdou zůstává, že tento proces je pro trh ozdravný. Do určité míry. Otázkou ale zůstává, kolik projektů může dlouhodoběji podobné dění ustát. Každý potenciálně potopený projekt se totiž rovná dalšímu šrámu na pověsti celého krypta.

Artykuł Bitcoin se poprvé od prosince 2020 propadá pod 20 tisíc USD, Ether pod 1 tisíc pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *