Celsius žádá uživatele o více času na odstranění problémů po zastavení výběrů

Firma Celsius, která se potýká s problémy s půjčováním kryptoměn, požádala uživatele, aby jí poskytli více času na stabilizaci likvidity a provozu poté, co kvůli poklesu trhu firma zmrazila výběry pro své zákazníky.

Trh s kryptoměnami v posledních několika týdnech vymazal hodnotu v řádu miliard dolarů, přičemž bitcoin o víkendu klesl pod hranici 20 000 dolarů.

Celsius nabízí vysoké výnosy uživatelům, kteří si u společnosti uloží své kryptoměny, tím, že je půjčí jiným institucím a vytvoří tak zisk.

Minulý týden však společnost zastavila výběry pro zákazníky kvůli „extrémním tržním podmínkám“.

V pondělí Celcius požádal zákazníky o více času na vyřešení situace.

Zdroj: Getty Images

„Chceme, aby naše komunita věděla, že naším cílem je i nadále stabilizace likvidity a provozu. Tento proces si vyžádá určitý čas,“ uvedla společnost v příspěvku na blogu.

„Jak je naší prioritou již od založení společnosti, udržujeme otevřený dialog s regulačními orgány a úředníky. Plánujeme pokračovat ve spolupráci s regulačními orgány a úředníky ohledně této pauzy a odhodlání naší společnosti najít řešení.“

Společnost Celsius uvedla, že pozastaví služby Twitter Spaces a Ask Me Anything neboli AMA, „abychom se soustředili na zvládnutí těchto bezprecedentních problémů a snažili se plnit své povinnosti vůči naší komunitě“.

Společnost Celsius zasáhla souhra faktorů, které ji dostaly na pokraj možné platební neschopnosti.

Pokles trhu snížil hodnotu aktiv, která drží. Zároveň velká expozice vůči tokenu zvanému staked ether neboli stETH ještě více prohloubila problémy společnosti Celsius s likviditou.

Artykuł Celsius žádá uživatele o více času na odstranění problémů po zastavení výběrů pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.