Podle Morgan Stanley mohou tyto pevné rozvahové akcie přečkat recesi

Obavy z recese se minulý týden ještě prohloubily poté, co Federální rezervní systém a další centrální banky přijaly opatření na zkrocení inflace a zároveň zveřejnily nepříznivé ekonomické údaje z USA.

Tyto obavy posunuly index S&P 500 do teritoria medvědího trhu a páteční seanci uzavřel poklesem o 23,7 % oproti svému lednovému rekordu. Průmyslový index Dow Jones uzavřel týden poklesem o 19,1 % oproti svému historickému maximu, tedy těsně za hranicí medvědího trhu.

Společnost Morgan Stanley přitom upozornila na některé akcie, které jsou podle jejího názoru vybaveny k tomu, aby tento typ bouře přečkaly.

Zdroj: Getty Images

Stratégové banky prověřili index Russell 1000 – s výjimkou finančních, realitních a veřejných služeb – a hledali společnosti se silnými rozvahami. Zde jsou kritéria, která byla použita při výběru:

Peněžní prostředky jako procento hodnoty podniku vyšší než 3 %.
Více než 5% růst volných peněžních toků očekávaný analytiky v každém z následujících dvou let.
Návratnost investovaného kapitálu očekávaná v každém z následujících dvou let vyšší než 10 %.
násobek aktiv a pasiv vyšší než 1
Poměr dluhu k vlastnímu kapitálu nižší než 2,5

Tento screening zahrnuje pouze akcie s investičním ratingem a vylučuje jména se záporným vlastním kapitálem. Podívejte se na 10 jmen, která se dostala na seznam:

Společnost Micron se dostala na seznam společnosti Morgan Stanley s podílem hotovosti na hodnotě podniku ve výši 12,2 %. Očekává se také, že volný peněžní tok výrobce čipů se v příštím roce více než zdvojnásobí a o rok později vzroste o téměř 52 %.

Akcie společnosti se v letošním roce potýkaly s problémy a za tu dobu klesly zhruba o 40 %. Banka UBS ji však minulý týden opětovně označila za špičku a uvedla, že specifické faktory společnosti a odvětví by měly podpořit její marže.

„Na pozadí makroobav se domníváme, že investoři stále přehlížejí několik klíčových faktorů,“ napsal analytik Tim Arcuri. „Ačkoli slabost koncového trhu v oblasti PC/smartphonů poněkud zatěžuje krátkodobé ASP pamětí DRAM, vidíme velmi silnou cenovou podporu směrem k roku C2023, protože růst nabídky bitů v odvětví by se měl výrazně snížit.“

Společnost United Therapeutics se umístila na prvním místě v žebříčku Morgan Stanley s podílem hotovosti na hodnotě podniku ve výši 24,9 %. Analytici rovněž očekávají dvouciferný růst volných peněžních toků v příštích dvou letech a vidí návratnost investičního kapitálu v těchto letech na úrovni 14,3 % a 13,5 %.

Akcie biotechnologické společnosti v roce 2022 překonaly výkonnost trhu a za tu dobu si připsaly mírný zisk. Za posledních 12 měsíců akcie rovněž vzrostly o 20 %.

Do výběru se dostal také výrobce obuvi Skechers s 8,5% podílem hotovosti na hodnotě podniku. Očekává se, že volný peněžní tok společnosti v příštím roce vzroste jen o 7,1 %, ale v roce následujícím by měl vyskočit o 72,5 %.

Akcie v roce 2022 klesnou přibližně o 16 %, čímž překonají výkonnost indexu S&P 500. Společnost Argus Research minulý týden zvýšila doporučení na „koupit“ z „držet“ s tím, že „iniciativy společnosti v oblasti dodavatelského řetězce a silná značka pravděpodobně zvýší tržby a zisk v příštích dvou letech“.

Na seznamu je také mateřská společnost Googlu, Alphabet, která se pyšní hotovostí v poměru k hodnotě podniku ve výši 7,2 %. Očekává se také, že volný peněžní tok společnosti v každém z příštích dvou let vzroste o 13,4 % a 17,7 %.

Akcie společnosti Alphabet se letos propadly o 26 %, protože investoři se kvůli rostoucím sazbám obecně zbavují technologických firem.

Další akcie, které se dostaly na seznam, jsou: Arista Networks, Johnson & Johnson, Merck, Five Below, Jabil a Emerson Electric.

Artykuł Podle Morgan Stanley mohou tyto pevné rozvahové akcie přečkat recesi pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *