Syn Warrena Buffetta věnoval 2,7 milionu dolarů na pomoc Ukrajině

Howard Buffett, syn miliardáře Warrena Buffetta, věnuje ze své nadace miliony dolarů na podporu Ukrajiny po setkání s prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Nadace Howarda G. Buffetta věnovala 2,7 milionu dolarů neziskové organizaci Spirit of America financované občany, která dodává devět padesátimístných autobusů ukrajinským silám územní obrany. Z daru Buffettovy nadace bylo rovněž financováno 375 moderních traumatologických souprav pro Ukrajince v první linii.

„Něco takového jsem za svůj život ještě neviděl,“ řekl Buffett v pořadu „Squawk Box“ na televizi CNBC. „Jsou to miliony uprchlíků, kteří se snaží opustit zemi, a pro zemi je to prostě zdrcující situace…. Domnívám se, že v tomto boji musíme Ukrajinu podpořit. Je to pro ně těžký boj.“

Buffett, předseda a generální ředitel Nadace Howarda G. Buffetta a zároveň ředitel společnosti Berkshire Hathaway, se se Zelenským setkal v ukrajinském hlavním městě Kyjevě.

„Oceňujeme tento signál solidarity,“ uvedl Zelenskyj na Twitteru. Vyjádřil vděčnost za humanitární podporu. Pozval ho, aby se zapojil do projektů obnovy zavlažovacích systémů v Oděské oblasti, odminování a reformy školního stravování.

Zdroj: Getty Images

Ruské síly vtrhly na Ukrajinu v únoru, přičemž konflikt se nyní mění v boje město po městě, protože Rusko se snaží upevnit území na východě země. Spojené státy posílají Ukrajině vojenskou pomoc, včetně moderních raketových systémů a raket.

Nadace Howarda G. Buffetta byla založena v roce 1999 a bojuje proti konfliktům, nedostatku potravin a obchodování s lidmi mezi nejchudšími a marginalizovanými skupinami obyvatelstva na světě. Na konci roku 2020 měla aktiva ve výši 529 milionů dolarů.

Warren Buffett se zavázal, že všechny své akcie Berkshire rozdá prostřednictvím každoročních darů Nadaci Billa a Melindy Gatesových, Nadaci Howarda G. Buffetta a dalším.

Očekává se, že Howard Buffett nakonec svého otce ve funkci předsedy představenstva společnosti Berkshire vystřídá, aby zachoval její jedinečnou kulturu.

Artykuł Syn Warrena Buffetta věnoval 2,7 milionu dolarů na pomoc Ukrajině pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *