2 akcie výrobců baterií, které je třeba koupit před jejich boomem. Právě teď.

Přestože se elektromobily v poslední době těší velkému zájmu, investoři by se měli zaměřit spíše na akcie bateriových společností, které souvisejí s infrastrukturou, než na jednotlivé hráče v oblasti elektromobilů.

Vzhledem k tomu, že se v oblasti elektrifikace dopravy objevuje tolik nových subjektů, je nepravděpodobné, že by se všechny z nich dočkaly výrazného úspěchu. Každá z těchto společností však potřebuje akumulátory na bázi lithium-iontů.

Dále prudké ztráty mezi několika výrobci elektrických vozidel pomáhají podpořit důvody pro nákup akcií baterií. V současné době se mnoho spotřebitelů kvůli bolestem na pumpách poohlíží po přechodu na elektromobily. Volný trh však není hloupý. Uvědomuje si zvýšenou poptávku, a proto auta na elektrický pohon skokově zdražila, což představuje pro jednotlivé hráče, od těch nejmenších až po ty největší, nejrůznější problémy.

Na druhou stranu se zdá, že seznam akcií baterií, které je třeba koupit, je rozumnější, protože se podobá prodeji vstupenek na velký zápas, na rozdíl od zjišťování, který tým vyhraje zápas. Zatímco u infrastrukturních investic můžete omezit konečný potenciál ziskovosti, u správných jmen se těšíte vyšší šanci něco pozitivního získat.

Panasonic (PCRFY)

Jedna z největších značek mezi akciemi baterií k nákupu, Panasonic Holdings Corporation (OTCMKTS:PCRFY), dělá značné vlny v pověstech o elektromobilech. Začátkem března letošního roku agentura Reuters informovala o tom, že společnost usiluje o koupi pozemku v USA pro megatovárnu, jejímž cílem je stavba nové baterie pro elektromobily Tesla (NASDAQ:TSLA).

Zdroj: Getty Images

Nedávno v květnu server InsideEVs.com informoval, že Panasonic stále hledá místo v USA, přičemž jako potenciálního kandidáta uvádí Oklahomu. Díky možnosti vyrábět více baterií blíže k novému domovu společnosti Tesla v Texasu je PCRFY připravena vyrazit na trhu výše. Poptávka po elektromobilech Tesla se nezvyšuje jen na domácím trhu – i trhy s pravostranným řízením poptávají více kusů.

Zajímavé je, že PCRFY zřejmě zaznamenává sérii rostoucích minim od začátku léta 2002. Nový tovární areál by proto mohl být katalyzátorem, který pošle akcie vzhůru, a Panasonic se tak stane jednou z nejlepších bateriových akcií k nákupu na dlouhou dobu.

Solid Power (SLDP)

Pro investory, kteří se chtějí rozmáchnout a koupit akcie baterií, je společnost Solid Power, Inc (NASDAQ:SLDP) velmi lákavým jménem. Společnost Solid Power se specializuje na technologii plně pevných bateriových článků – svatý grál, který by mohl nastartovat nové paradigma v celosvětovém rozšíření elektromobilů – a v případě úspěchu představuje řadu vylepšení oproti tradičním lithium-iontovým bateriím.

Co je v současné době nejdůležitější, pokud jde o širší integraci elektromobilů, jsou náklady. Již jsem se o tom několikrát zmiňoval, ale v únoru letošního roku dosáhla průměrná transakční cena nového elektromobilu něco málo přes 60 000 USD. To je prostě neudržitelné, když průměrný příjem domácnosti v USA činí přibližně 70 000 dolarů. A vzhledem k inflaci, která snižuje kupní sílu dolaru, se spotřebitelé dostávají do ještě většího útlumu.

Zdroj: Unsplash

Společnost Solid Power však předpokládá, že její polovodičové baterie by mohly umožnit 15 až 35% cenovou výhodu oproti stávajícím lithium-iontovým bateriím. V kombinaci s dalšími vlastnostmi, jako je vyšší energie a vynikající bezpečnostní profil, je SLDP zajímavá.

Přesto by jako bývalá účelová akviziční společnost (SPAC) s ambiciózním cílem bylo vhodné přísné řízení peněz.

Artykuł 2 akcie výrobců baterií, které je třeba koupit před jejich boomem. Právě teď. pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.