2 dlouhodobé akcie, které je vhodné koupit právě nyní na medvědím trhu

Co je to medvědí trh? Medvědí trh je definován jako pokles o více než 20 % od maximálních hodnot trhu, což naznačuje, že se hybnost výrazně posunula směrem dolů. To je obecně špatná zpráva. Ale pro investory, kteří považují investování za podnikání, a ne za způsob hazardu, je stále k dispozici spousta možností. Můžete si koupit prodejní opce. Nebo si můžete najít dlouhodobé akcie, které můžete koupit, akcie, které mohou dosahovat dobrých výsledků, když akciový trh klesá.

Nákupy na dlouhou dobu učiní investování méně stresujícím. Navíc nezapomeňte, že statistiky hovoří spíše ve prospěch dlouhodobého než krátkodobého investování za účelem generování zisku.

Jaké akcie byste měli kupovat na delší dobu v době medvědího trhu? Zaměřte se na defenzivní akcie ze tří základních defenzivních sektorů: veřejné služby, základní spotřební zboží a zdravotnictví. Těchto sedm akcií v tomto článku je právě z těchto tří sektorů. Často se od nich očekává konzistentní výplata dividend a všechny mají stabilní zisky bez ohledu na ekonomické podmínky.

Zde je 2 investičních nápadů, které byste měli přidat na svůj seznam sledovaných akcií, pokud hledáte dlouhodobé akcie k nákupu.

Sanderson Farms (SAFM)

Sanderson Farms (NASDAQ:SAFM) je drůbežářská společnost, která „vyrábí, zpracovává, prodává a distribuuje čerstvé, mražené a připravené kuřecí výrobky ve Spojených státech“. Společnost byla založena v Mississippi v roce 1947.

Zdroj: Mickaela Scarpedis-Casper na Unsplash

Akcie Sanderson Farms se obchodují s poměrem ceny a zisku (TTM) 5,38, mají forwardový dividendový výnos 0,8 % a jejich pětiletá měsíční beta 0,64 by je teoreticky měla činit poměrně stabilními ve srovnání s indexem S&P 500. To se drží i v roce 2022, kdy akcie SAFM vykazují zisky přes 8 % ve srovnání se ztrátami indexu S&P 500 ve výši více než 22 %.

Podnikání je solidní, protože tržby v roce 2021 vzrostly o 34,66 %, což je třetí rok po sobě, kdy vykazují nárůst.

Společnost vykazuje konzistentní ziskovost a své akcionáře odměnila masivním růstem čistého zisku o 1 508,54 % v roce 2021, který dosáhl 448,82 milionu USD.

Pozoruhodný je růst volného peněžního toku o 1 304,67 % v roce 2021. Výhledový poměr P/E podle GAAP ve výši 4,4 pro akcie je o 76 % nižší než medián v sektoru spotřebního zboží.

United Natural Foods (UNFI)

Společnost United Natural Foods (NYSE:UNFI) se specializuje na prodej potravinářských a nepotravinářských výrobků ve Spojených státech a Kanadě. Společnost byla založena v roce 1976.

Výsledky za třetí čtvrtletí roku 2022 byly dobré, neboť čisté tržby ve výši 7,2 miliardy dolarů vykázaly meziroční nárůst o 9,2 % a čistý zisk vzrostl o 39,6 % na 67 milionů dolarů.

Zdroj: Shutterstock

Důležitou zprávou je, že společnost aktualizovala svůj celoroční výhled zvýšením projekcí čistých tržeb, čistého zisku na akcii a upraveného zisku EBITDA. Čisté tržby se zvýšily na rozpětí 28,8 až 29,1 miliardy USD z předchozího rozpětí 27,8 až 28,3 miliardy USD. Čistý zisk se zvýšil na rozmezí 230 milionů až 245 milionů dolarů z předchozího rozmezí 221 milionů až 243 milionů dolarů.

Akcie se obchodují s klouzavým poměrem P/E 9,32 a jejich roční cílový odhad činí 53,10 USD. Potenciální nárůst o 38 % na medvědím akciovém trhu je velmi atraktivní.

Artykuł 2 dlouhodobé akcie, které je vhodné koupit právě nyní na medvědím trhu pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.