2 super růstové akcie, které je třeba koupit nyní, než nastane recese

Ačkoli může být pro investory obtížné cítit se optimisticky a ochotně nakupovat akcie během současné volatility trhu, skutečnost je taková, že v současné době je v prodeji mnoho skvělých akcií. Zejména ceny růstových akcií byly v letošním roce sraženy, což je staví na mimořádně atraktivní ceny a ocenění.

Investoři, kteří zvládnou krátkodobou volatilitu, budou pravděpodobně dlouhodobě odměněni, protože trhy se zotaví a ceny akcií předních růstových akcií se zotaví a vystoupají do nových výšin.

Trh sice letos stáhl dolů všechny akcie kvůli obavám z inflace a potenciální hospodářské recese, ale poklesy nejsou způsobeny žádnými zásadními problémy mnoha předních společností. Zde jsou dvě růstové akcie, které je vhodné nakoupit nyní, než udeří případná recese.

Amazon (AMZN)

Po nedávném rozdělení akcií v poměru 20 ku 1 se akcie giganta v oblasti elektronického obchodu Amazon.com, Inc. (NASDAQ:AMZN) aktuálně obchodují za 105 dolarů, což je jejich nejdostupnější úroveň od finanční krize v letech 2008-2009.

Zdroj: Getty Images

Od začátku roku akcie AMZN klesly o téměř 40 %, což je řadí na výprodejové ceny. Ačkoli se společnost se sídlem v Seattlu potýká s některými krátkodobými problémy, z dlouhodobého hlediska by Amazon měl akcionářům i nadále přinášet výsledky.

Mezi problémy, které tíží akcie AMZN, patří omezení v dodavatelském řetězci, inflace mezd zaměstnanců a sázka na výrobce elektromobilů Rivian (NASDAQ:RIVN), která vedla Amazon ke ztrátě 7,6 miliardy dolarů z této investice. Výsledkem sázky na Rivian bylo, že Amazon v posledním čtvrtletí vykázal čistou ztrátu 3,8 miliardy dolarů, což vedlo k poklesu ceny jeho akcií. Investoři by však měli mít na paměti, že za posledních pět let přinesl Amazon akcionářům 110% výnos. Tato akcie je postavena tak, aby vydržela.

Nvidia (NVDA)

Mikročipová a polovodičová společnost Nvidia Corporation (NASDAQ:NVDA) je další skvělou technologickou akcií, která je právě v prodeji. Investoři s dlouhodobým horizontem mohou akcie NVDA koupit za 157 dolarů, což je jen mírně nad 52týdenním minimem 153,28 dolarů a 55 % pod 12měsíčním maximem 346,47 dolarů.

Na těchto úrovních je Nvidia opravdu výkřikem koupě, zejména vzhledem k jejímu stále dominantnějšímu postavení v oblasti čipů a polovodičů.

Pokles ceny akcií společnosti Nvidia se sídlem v kalifornské Santa Claře souvisí spíše s negativní náladou investorů a širším poklesem celého akciového trhu než s výkonností společnosti Nvidia. Navzdory některým dočasným překážkám v podobě inflace a dodavatelských řetězců Nvidia letos nadále překonávala očekávání Wall Street.

Zdroj: Bloomberg

Ve svých posledních zveřejněných výsledcích společnost Nvidia překonala konsensuální očekávání analytiků ohledně svých tržeb a zisku na akcii. Její celkové tržby meziročně vzrostly o 46 %.

Akcie NVDA však po zveřejnění výsledků klesly, když společnost poskytla nižší výhled do budoucna a uvedla, že prodeje videoher zpomalují. Nenechte se však zmást, cena akcií společnosti Nvidia se vrátí zpět, až současný medvědí trh skončí.

Artykuł 2 super růstové akcie, které je třeba koupit nyní, než nastane recese pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.