Žhavé růstové akcie, které překonají recesi. Máme pro vás dvojici tipů na nákup

Investice do růstových akcií může být skvělým způsobem, jak na akciovém trhu vybudovat obrovské bohatství. Tyto akcie obvykle přinášejí v průběhu času nadprůměrné výnosy díky konzistentní výkonnosti jejich základních podniků. Pro trpělivé investory představuje současný pokles vynikající příležitost vrhnout se na růstové akcie obchodované s výraznou slevou.

Nejlepší společnosti, do kterých lze investovat, mohou vykazovat vysoký růst výnosů i během medvědího trhu. Akcie, o kterých pojednává tento článek, vykazují dlouhodobě silný růst tržeb a zisků. Navíc jejich základní ukazatele zůstávají i přes současný pokles solidní a obchodují se za výrazně výhodné ceny.

Malá investice do správných růstových akcií může vaše portfolio posunout na vyšší úroveň.

Upstart Holdings (UPST)

Upstart Holdings (NASDAQ:UPST) je přední fintechová firma, která využívá umělou inteligenci k poskytování půjček pro banky. Jejím cílem je poskytovat spravedlivější úvěry pro věřitele i dlužníky tím, že nabízí širší systém hodnocení úvěruschopnosti.

Služba společnosti Upstart se rychle ujala a nyní pokrývá ve svém výklenku několik ziskových vertikál. Začínala s nezajištěnými půjčkami, mimo jiné především ze zdravotních důvodů. V loňském roce vstoupila na lukrativnější trh půjček na automobily a nejnověji projevila zájem o úvěry pro malé podniky a hypoteční průmysl. V důsledku toho její celkový oslovitelný trh stále roste a nyní by mohla plavat na trhu v hodnotě přes 5 bilionů dolarů.

Zdroj: Gettyimages

Provozuje vysoce ziskovou činnost a v prvním čtvrtletí dosáhla již sedmého kladného hospodářského výsledku v řadě. Jádrem jejích hvězdných výsledků je obrovský objem transakcí, který v prvním čtvrtletí vzrostl o 174 % na 4,5 miliardy dolarů.

Snap (SNAP)

Gigant v oblasti sociálních médií Snap (NYSE:SNAP) se v poslední době ocitl pod palbou po revizi svých nadcházejících výsledků za druhé čtvrtletí směrem dolů. Za snížení může náročné makroekonomické podmínky, ale stále má dostatek příležitostí k dlouhodobému růstu.

Navíc její výhled na 343 až 345 milionů aktivních uživatelů denně během druhého čtvrtletí stále představuje 17 až 18% růst oproti předchozímu roku. Podnik neuvěřitelně expanduje, zatímco jeho reklamy čelí několika protivětrům. Jakmile tyto protivětry pominou, tržby a upravený zisk EBITDA by se mohly opět účinně stabilizovat.

Zdroj: Shutterstock

Poptávka po jejích reklamách zůstává vysoká a společnost odhalila, že závazky jejích agenturních partnerů vzrostly o více než 60 % oproti předchozímu roku. Kromě toho plánuje expandovat nad rámec svých tradičních reklam tím, že využije sílu rozšířené reality, her a novějších prvků. Na realizaci těchto plánů má také dostatek hotovosti, protože její provozní volné peněžní toky se v loňském roce dostaly do kladných čísel

Artykuł Žhavé růstové akcie, které překonají recesi. Máme pro vás dvojici tipů na nákup pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.