Akcie společnosti Charles Schwab jsou „dobře izolovány“ od tržních rizik

Akciový trh se zmítá v chaosu, ale makléřská společnost Charles Schwab by podle UBS mohla být pro investory přístavem v bouři.

Analytik Brennan Hawken v pondělní zprávě klientům zvýšil hodnocení akcií společnosti Charles Schwab z neutrálního na nákupní a uvedl, že akcie již odrážejí negativní dopady problémů, jako je potenciální ukončení plateb za tok objednávek, a že společnost Schwab je „dobře izolována od úvěrového a tržního rizika“.

„Obchodní model společnosti SCHW je nejméně citlivý na trh ze společností WM v našem pokrytí, přičemž zisk na akcii klesá pouze o -2 % ve srovnání s průměrem skupiny ve výši -11 %, a to za předpokladu -15% výnosu akciového trhu pro rok 22,“ napsal Hawken.

Navíc Federální rezervní systém nyní zvyšuje úrokové sazby, což by mohlo být pro makléřské firmy povzbuzením do hospodářských výsledků.

Zdroj: Bloomberg

„Pokud přetrvávající inflace zabrání Fedu vrátit se k ZIRP, jakmile začne snižovat sazby, myslíme si, že zisky i násobek SCHW by měly obstát lépe než v předchozích poklesových obdobích,“ napsal Hawken.

UBS rovněž poznamenala, že Schwab se již obchoduje blízko svého nejnižšího násobku zisků z posledního tržního cyklu, což znamená, že akcie by mohly být před oživením.

UBS zvýšila cílovou cenu pro Charles Schwab z 68 USD na 75 USD za akcii. Nová cílová cena je o 25 % vyšší než hodnota, na které akcie v pátek uzavřely.

Artykuł Akcie společnosti Charles Schwab jsou „dobře izolovány“ od tržních rizik pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.