2 výhodné akcie, které stojí nyní za pozornost po posledním poklesu ceny

Obraťte svou zamračenou tvář vzhůru nohama s těmito protichůdnými nápady.

Přestože procházet poklesem trhu je neuvěřitelně bolestivé, je důležité mít oči na stopkách kvůli nesčetným příležitostem k výhodným nákupům akcií. Možná je to klišé, ale je to pravda; jedny z největších zisků bohatství pocházejí z trpělivého investování do životaschopných společností a aktiv v době, kdy se nikdo nechce kapitálových trhů dotknout ani dvoumetrovou tyčí.

A co víc – promiňte mi ten výraz – nadcházející pokles by mohl být jedním z největších v historii. Na konci května jsem v článku pro Barchart.com varoval, že Američané míří do možné recese se znepokojivě vysokým spotřebitelským dluhem. Navzdory lavině stimulačních programů mají Američané na kreditních kartách stále zůstatek ve výši 841 milionů dolarů. To znamená, že několik lidí není schopno pořídit si výhodné akcie.

Stejně tak několik obchodníků – zejména mladých a začínajících – přijalo sázky na všechno nebo nic na některé z nejspekulativnějších tříd aktiv. Nyní, když jsou dobré společnosti ve slevě, nemají prostředky na pákový efekt. Doufejme, že to nejste vy, protože existuje spousta výhodných akcií, které stojí za zvážení.

PayPal (PYPL)

Specialista na zpracování plateb PayPal (NASDAQ:PYPL), jedno z nejsilnějších jmen v oblasti finančních technologií (fintech), byl jasným příjemcem postkovidového boomu. Tento příběh se však na začátku října loňského roku začal dostávat pod vážnou palbu. Od té doby to byl pro společnost ošklivý pád. PYPL se totiž v roce 2022 propadla o více než 60 %.

Zdroj: unsplash.com

Sázka na PayPal se sice poněkud podobá chytání padajícího nože, ale trpělivým spekulantům by se mohla vyplatit. Jedním z největších problémů společnosti PayPal je vzestup konkurenčních platforem. Vzhledem k inflaci, která si vybírá svou daň, by odvětví fintech mohlo být zranitelné závodem ke dnu.

Jistě, PYPL nepatří k výhodným akciím, do kterých by bylo možné vrhnout vše. Značka PayPal však patří k nejsilnějším na světě. S propracovaným obchodním modelem a silnou uživatelskou podporou může tato pověst znamenat dlouhou cestu, zejména pro lidi v gig ekonomice.

Fiverr (FVRR)

Kvůli trendům měnícím paradigma na pracovišti, které způsobil Covid-19, se zaměstnavatelé museli vyrovnat s novou realitou: včelí pracovníci – zejména ti talentovaní a kvalifikovaní – nechtěli přijmout jakoukoli práci. Posíleny výsadami práce na dálku spolu s šeky od strýčka Sama to byly firmy, které soupeřily o služby potenciálních zaměstnanců.

fiverr.com

Nyní se zdá, že se karta opět obrací. S rostoucí frekvencí propouštění v souvislosti s ekonomickými problémy by společnost Fiverr (NYSE:FVRR) – online tržiště pro pracovníky na volné noze – mohla být překvapivým nápadem mezi výhodnými akciemi. Podniky se v podstatě snaží snížit režijní náklady, a proto se mohou rozhodnout, že se zbaví svých zaměstnanců, kteří vytvářejí nejmenší hodnotu. Práci je však stále třeba vykonávat, a proto přicházejí na řadu nezávislí dodavatelé.

Fiverr by navíc mohl využívat silnou základnu talentů. Je více než pravděpodobné, že se několik pracovníků dostane do konfliktu se zaměstnavatelem ohledně návratu do kanceláře. V tomto ohledu by se mohla rozrůst gig ekonomika, což je pro akcie FVRR dobré znamení.

Artykuł 2 výhodné akcie, které stojí nyní za pozornost po posledním poklesu ceny pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.