Tesla se jistě stane atraktivnější pro investory. Jak dlouho to potrvá?

Akcie společnosti Tesla (NASDAQ:TSLA) se od začátku roku propadly zhruba o 38 %. Vzhledem k tomu, že zvyšování úrokových sazeb bude pokračovat a ekonomika se zdá být na hraně, mohlo by to znamenat, že ceny akcií Tesla by měly dále klesat, že? Nejsem si tím tak jistý, protože vidím více příznaků, které naznačují důvod k optimismu.

Generální ředitel Elon Musk je odvážný a ambiciózní podnikatel s velkými plány. Tyto plány zahrnují provozování několika podniků najednou a plány pro každý z těchto podniků zvlášť. V případě společnosti Tesla to znamená uskutečnění třetí části jeho hlavního plánu pro společnost vyrábějící elektromobily.

To znamená větší rozsah a zvýšení výroby. Když říkáme větší měřítko, myslíme tím zvětšení do takové míry, aby energetická infrastruktura na Zemi byla nakloněna elektromobilům, a tedy i společnosti Tesla.

Zdroj: Unsplash

Musk toto měřítko označuje skutečným číslem: 300 terawatthodin instalovaného výkonu měřeno vozidly a akumulátory. Aby toho Tesla dosáhla, zvyšuje své partnerské aktivity s těžebními společnostmi. Jednou z částí třetí části hlavního plánu je tedy prosté zvětšování rozsahu.

Dalším důležitým faktorem pro společnost je zvyšování objemu výroby jejích vozidel.

Investoři chtějí, aby Tesla vyráběla více svých vozidel. Čím více jich vyrobí, tím více jich může dodat. Čím více jich může dodat, tím výše by měly jít její akcie.

To se však může zdát v rozporu s nedávnými Muskovými poznámkami o počtu zaměstnanců.

V roce 2021 se prodeje společnosti Tesla zvýšily o 85 %. Tento nárůst prodejů byl umožněn 40% zvýšením počtu zaměstnanců společnosti. Při zachování všech ostatních faktorů to znamená, že Tesla během roku 2021 zvýšila svou efektivitu.

To je pro akcie TSLA velké plus. Existuje důvod se domnívat, že zvýšená efektivita by mohla být v roce 2022 ještě lepší. Po váhání ohledně možného snížení počtu zaměstnanců o 10 % v letošním roce Musk změnil kurz a uvedl, že celkový počet zaměstnanců se zvýší, ale počet placených zaměstnanců by měl zůstat poměrně stabilní.

Zdroj: Unsplash

Čteme-li mezi řádky, znamená to, že Tesla by se měla při plnění svého cíle zvýšit v roce 2022 prodeje o 50 % spoléhat především na dočasné zaměstnance. Jinými slovy, Tesla by měla k dosažení tohoto cíle najímat hodně zaměstnanců bez nároku na mzdu. Pro investory to znamená, že Tesla plánuje udržet mzdové náklady na stejné úrovni a najímat levnější pracovní sílu, aby dosáhla cíle 50% zvýšení prodeje. Jinými slovy, mnohem vyšší tržby bez dodatečných nákladů na dražší placené zaměstnance.

Další pozitivní zprávy pro akcie TSLA

Další pozitivní zprávou týkající se společnosti Tesla je, že čínská poptávka po elektromobilech se po výlukách opět rozjíždí. Představitelé Čínské asociace osobních automobilů očekávají, že červnový objem elektromobilů bude o 50 % vyšší než v květnu.

Očekávají také, že mezičtvrtletní růst dosáhne 20 %. Vracející se poptávka znamená, že Tesla má mnohem větší pravděpodobnost, že dosáhne svého cíle zvýšit prodeje o 50 %.

Artykuł Tesla se jistě stane atraktivnější pro investory. Jak dlouho to potrvá? pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.