Akcie společnosti Snowflake stoupají díky „elitnímu“ upgradu od JPMorgan

Akcie společnosti Snowflake (NYSE:SNOW) dnes uzavřely o více než 12 % výše poté, co analytik JPMorgan Mark Murphy zvýšil jejich hodnotu. Analytik ponechal cílovou cenu 165 USD, ale zvýšil hodnocení společnosti SNOW z „neutral“ na „overweight“.

Murphy je vysoce ceněným analytikem, na TipRanks je na 633. místě ze 7 895 analytiků. Jeho úspěšnost činí 55 % a průměrný výnos za období jednoho roku činí 10,3 %.

K jeho zvýšení přispěl každoroční průzkum společnosti JPMorgan mezi řediteli informačních technologií. Průzkumu se zúčastnilo 142 CIO, kteří dohromady kontrolují výdaje na informační technologie (IT) ve výši více než 100 miliard USD. Průzkum ukázal, že společnost Snowflake se umístila na prvním místě „mezi nově vznikajícími společnostmi, jejichž vize na respondenty nejvíce zapůsobila“. Společnost se také umístila na prvním místě v „záměrech výdajů na instalovanou základnu“.

Murphy podle Barron’s charakterizuje společnost Snowflake jako firmu, která stoupá do „elitního teritoria“. Pojďme se podívat na podrobnosti.

Zdroj: Reuters

JPMorgan zvyšuje hodnocení akcií SNOW

Analytik Mark Murphy se domnívá, že společnost SNOW je vysoce škálovatelná, pružná a převratná. Analytik dodává, že diferencované řešení společnosti umožňuje zapojit se do různých odvětví, jako je datové inženýrství a datová věda. Murphy se navíc domnívá, že společnost má celkový adresovatelný trh (TAM) v hodnotě 67 až 87 miliard dolarů.

V dlouhodobém horizontu Murphy očekává, že tržby společnosti Snowflake rychle porostou. Jeho cílová cena navíc vychází z 18násobku hodnoty podniku vůči očekávaným tržbám v roce 2023.

Analytik je „postupně přesvědčen“, že společnost Snowflake bude brzy schopna generovat významné volné peněžní toky (FCF). Vysoká hodnota FCF vytvoří „počáteční rámec k podpoře ocenění na základě FCF“.

Investoři již vědí, že Snowflake je kvalitní společnost vykazující vysoký růst. Jejím jediným problémem se však zdá být ocenění. Z tohoto důvodu Murphy dodává, že poměr rizika a odměny je při dnešních cenách „poměrně vyvážený“.

GuruFocus uvádí, že akcie SNOW mají v současné době poměr ceny k tržbám (P/S) 31,1krát. Web uvádí, že medián poměru P/S v odvětví je 2,53násobek.

Murphyho zvýšení ceny přichází poté, co analytik před několika týdny snížil cílovou cenu z 200 USD na 165 USD. Toto snížení přišlo poté, co si prohlédl prezentaci společnosti Snowflake na Dni investorů. Analytik poznamenal, že je těžké vidět, že by společnost v nejbližší době překonala trh.

Průměrná cílová cena společnosti Snowflake mezi 30 firmami pokrývajícími akcie SNOW činí 198,21 USD. Tato cílová cena znamená nárůst o přibližně 39 % oproti dnešní zavírací ceně.