Předpovědi ceny pro bitcoin: Co bude dál s BTC, až se ETF BITI rozjede?

Bitcoin (BTC-USD) patří vždy mezi nejsledovanější kryptoměny na trhu. Koneckonců je to nejstarší a největší token. V souladu s tím jsou předpovědi ceny Bitcoinu vždy zajímavé, a to na jakémkoli trhu.

Vzhledem k neuvěřitelně medvědí náladě na trhu v kryptosvětě v poslední době však tyto cenové předpovědi poklesly. Hodně dolů. A zatímco mnozí odborníci stále volají po šestimístné ceně Bitcoinu (k předpovědím se dostaneme za chvíli), existuje mnoho investorů, kteří rozumně nevidí výraznou rally v dohledné době.

Zdá se, že Federální rezervní systém hodlá pokračovat v agresivním zvyšování sazeb. Toto nové makroprostředí znamená méně snadné likvidity zaplavující systém. Je snadné pochopit, jak politika snadných peněz mohla v posledních letech vést k rychlému růstu cen aktiv.

Jak již bylo řečeno, existuje ještě jeden medvědí faktor, který hraje do karet krátkodobým cenovým cílům mnoha investorů pro Bitcoin. Nedávno oznámený burzovně obchodovaný fond (ETF), který sleduje inverzní cenu Bitcoinu, byl spuštěn včera. Dnes se fond ProShares Short Bitcoin Strategy ETF (NYSEARCA:BITI) prudce zvýšil, protože Bitcoin se potýká s problémy. Mnozí se domnívají, že více možností pro investory, jak využít poklesů kryptoměn, jako je Bitcoin, by mohlo tyto poklesy urychlit.

Čas ukáže, jak to všechno dopadne. Prozatím se však podívejme, kam podle odborníků tento token směřuje.

Předpovědi ceny bitcoinu

Pro kontext, v době psaní tohoto článku se BTC-USD aktuálně obchoduje za 20 047 USD za token.

Walletinvestor uvádí jednoletý a pětiletý cílový kurz bitcoinu ve výši 37 331 USD, resp. 105 057 USD.Podobně Gov.capital předpokládá, že BTC by mohl mít hodnotu 49 910 USD za jeden rok a 234 245 USD za pět let.A konečně, Crytponewz naznačuje, že Bitcoin by mohl mít v letošním roce hodnotu kolem 25 000 USD a v roce 2026 mezi 42 000 a 55 000 USD.