Akcie společnosti Boeing: Využijte pesimismu, který na trhu v současnosti panuje

Teze o cenové akci

Předkládáme podrobnou analýzu cenové akce akcií společnosti The Boeing Company (NYSE:BA). Po dosažení předchozích 2021 maxim v březnu sužuje akcie BA řada protivětrů. Zejména výrazná býčí past v březnu 2021 odmítla další nákupní momentum, které poslalo její akcie na sestupnou spirálu a vrátilo její tok do medvědího trendu.

Nicméně jsme si všimli, že akcie BA zřejmě nacházejí silnou podporu na svých současných úrovních, přestože zde není žádná medvědí past (výrazné odmítnutí prodejního momentu).

Náš model reverzního peněžního toku naznačuje, že akcie BA byly oceněny na masivní protivítr, i když jejich ziskovost volného peněžního toku (FCF) se má obnovit. Naše analýza rovněž naznačuje, že akcie BA se zdají být podhodnocené a mohly by překonat svůj desetiletý CAGR a „tržní výkon“ s desetiletým CAGR fondu SPDR Dow Jones Industrial ETF (DIA). V důsledku toho se domníváme, že významné protivětry byly oceněny, což dává investorům další příležitost k lovu na dně na úrovních, které byly naposledy zaznamenány v květnu 2020.

Zdroj: Pexels

V souladu s tím hodnotíme akcie BA jako buy.

Dvojitou býčí past společnosti BA můžeme vyčíst z prosince 2020 a března 2021. Pozoruhodné je, že březnová býčí past byla signálem k opětovnému vstupu poté, co byla její prosincová býčí past znehodnocena. Trh tedy v průběhu tří měsíců přilákal poslední kolo kupujících před sestavením březnové pasti. V důsledku toho nám také dodal jistotu, že by BA mohla čelit silnému prodejnímu tlaku na úrovni 240 USD, čímž by se vytvořila její přechodná rezistence.

Přesuneme-li se do týdenního grafu BA, můžeme korigovat jeho kritickou býčí past z března 2021. Pozoruhodné je, že BA do března obnovila býčí tendenci, ale býčí past ji zničila. Následně trh pokračoval v distribuci (záměrný prodejní proces k unavení investorů a také k zabránění prudkých výprodejů) svých zisků až do další býčí pasti v lednu 2022.

Zdroj: Pexels

Lednová býčí past byla velmi významná, protože potvrdila další býčí past s nižšími hodnotami a bránila jejímu zotavení, aby znovu získala býčí tendenci. Byla tedy včasným varovným signálem, že by si trh mohl vynutit rychlou likvidaci akcií BA.

Všimli jsme si, že k rychlé likvidaci došlo v průběhu tří týdnů od dubna do května 2022 před vytvořením jejího krátkodobého supportu (113 USD). V důsledku toho se akcie BA konsolidovaly na současných úrovních po dobu téměř dvou měsíců, což je konstruktivní pro bazický růst.

Nezaznamenali jsme však cenovou akci medvědí pasti, která by pomohla zastavit její medvědí tendenci a zvrátit vývoj. Proto se domníváme, že vzhledem k absenci medvědí pasti nelze vyloučit prudší výprodej, který by si vynutil kapitulaci.

BA – ocenění se zdá být atraktivní: .

BA dosáhla desetiletého zhodnocení ve výši 7 %, což je méně než desetileté zhodnocení DIA ve výši 9,57 %. Proto se domníváme, že je vhodné, abychom modelovali, zda BA může na současných úrovních dosáhnout alespoň tržní výkonnosti.