Needham zvýšil hodnocení společnosti Chewy a vidí vzrůst o více než 40 %

Akcie společnosti Chewy se letos propadly o 35 %, ale podle Needhamu je konečně čas na návrat.

Analytička Anna Andreeva ve zprávě pro klienty zvýšila rating maloobchodního prodejce domácích mazlíčků z „hold“ na „buy“ a mezi důvody, proč se jí akcie líbí, uvedla zlepšující se dodavatelské řetězce a silný obchod s opakovanými zásilkami neboli autoship.

„Oblast domácích mazlíčků je defenzivní (historicky dosahuje lepších výsledků během recese) a poptávka je neelastická (zvýšení nákladů se přenáší na spotřebitele, zejména v kategorii spotřebního zboží podobného základním výrobkům), navíc se začínají rozptylovat protivětry z minulého roku v dodavatelském řetězci a mzdové/pracovní tlaky,“ napsala.

Akcie společnosti Chewy by mezitím mohly posílit o 44 % oproti pátečnímu závěru na základě cílové ceny 55 USD.

Zdroj: Chewy

Needham zvýšil doporučení v souvislosti s tím, že společnost Chewy oznámila překonání očekávání za první čtvrtletí po čtyřech čtvrtletích, kdy nedosáhla konsensuálního zisku EBITDA. Andreeva se domnívá, že tato dynamika pravděpodobně přetrvala i ve druhém čtvrtletí.

I když čistá reklama zůstává pod tlakem, obchod s automatickým zasíláním zboží společnosti Chewy „nadále roste dvouciferným tempem“ a tvoří 72 % tržeb, uvedl Andreeva.

Zpomalení pravděpodobně pramení z obchodu s tvrdým zbožím společnosti Chewy, ale ostatní odvětví včetně zdravotnictví se nadále mohou pochlubit silným růstem, napsala. Společnost Chewy také může těžit z vyšších výdajů na domácího mazlíčka, zejména mezi mileniály.