Růst počtu uživatelů platformy nyní připravuje akcie Robloxu na oživení

Roblox (NYSE:RBLX) se sídlem v Kalifornii poskytuje hráčům poutavou a interaktivní platformu. Nedávné údaje ukazují, že se Roblox zlepšuje v řadě klíčových ukazatelů, takže investoři mohou koupit a držet několik akcií RBLX dlouhodobě.

Není nutně snadné koupit akcie, když významní analytici snižují jejich cílové ceny. Vyžaduje to nezávislou mysl a ochotu provést vlastní průzkum společnosti.

V případě společnosti Roblox není každý, kdo by měl na společnost a její akcie v tuto chvíli býčí názor. To je ale v pořádku, protože Roblox dělá pokroky v rozšiřování uživatelské základny a stejně tak je důležité, že si tyto uživatele udržuje.

Zdroj: Shutterstock

Co se děje s akciemi RBLX?

Věřte tomu nebo ne, ale akcie RBLX se během posledních 12 měsíců obchodovaly za 141,60 USD. V poslední době se akcie posunuly pod úroveň 30 dolarů.

Je zvláštní, jak se zdá, že lidé na Wall Street se vždy vrhnou na společnost poté, co její akcie ztratí na hodnotě. Nejméně dva analytici totiž snížili cílové ceny akcií společnosti Roblox.

Nejprve analytik Morgan Stanley Brian Nowak snížil svou cílovou cenu pro akcie RBLX z 32 na 27 USD. Nowak zjevně citoval „snížená očekávání ohledně rezervací“ spolu s obavami, že „pokračující investice do komunity vývojářů“ budou vyvíjet „značný tlak“ na krátkodobou ziskovost Robloxu.

Mezitím analytik Eric Sheridan ze společnosti Goldman Sachs snížil cílovou cenu akcií Roblox z 39 na 28 USD. Sheridan má zřejmě „zvýšené obavy ohledně budoucích náročných komparací [tj. meziročních srovnání] (ve srovnání se zbytkem skupiny)“.

Inovační plán

Všechny tyto body jsou řádně zaznamenány. Přesto se investoři nemusí obávat, že by problémy Robloxu táhly společnost ke dnu.

Za prvé, společnost Roblox vykázala v prvním čtvrtletí roku 2022 meziroční růst tržeb o 30 % až 32 %. V tomto období také společnost Roblox zaznamenala 53,1 milionu denních aktivních uživatelů (DAU), což představuje meziroční nárůst o 23 %.

Zdroj: roblox.com

Byli však tito uživatelé skutečně zapojeni? Odpověď zní rozhodně ano, protože Roblox vykázal za první čtvrtletí roku 2022 3,8 miliardy hodin zapojení, což je meziročně o 18 % více.

V návaznosti na tyto vynikající statistiky generální ředitel David Baszucki prohlásil, že Roblox „se i nadále soustředí na plnění našeho plánu inovací, abychom uvolnili plný potenciál platformy Roblox a zajistili dlouhodobou návratnost pro investory“.

Aby Baszuckiho slova ještě více potvrdil, společnost Roblox právě zveřejnila několik velmi povzbudivých ukazatelů za květen 2022. Během tohoto měsíce se tržby společnosti Roblox odhadovaly na 194 až 197 milionů dolarů, což představuje meziroční nárůst o 28 až 30 %. Spolu s tím Roblox napočítal 50,4 milionu uživatelů DAU, což je meziroční nárůst o 17 %, a také 3,6 miliardy strávených hodin, což znamená meziroční zlepšení o 10 %.

Co můžete udělat nyní

Námitky, které vznesli výše zmínění analytici, stojí za povšimnutí. Nicméně investoři se musí rozhodovat sami na základě tvrdých faktů.

Jak ukazují údaje, Roblox rozšiřuje svou uživatelskou základnu a tito uživatelé zůstávají na platformě angažovaní. To by snad mělo v následujících čtvrtletích vést ke zlepšení horních i dolních řádků společnosti. Obchodníci proto mohou zvážit přijetí malé pozice v akciích RBLX jako spekulativní investice typu „kup a drž“.