Akcie společnosti Snowflake: Výhodná koupě i v tomto těžkém prostředí

Akcie společnosti Snowflake (SNOW), která se zabývá ukládáním dat, se ocitly pod tlakem širšího výprodeje na trhu. Akcie ztratily od svého vrcholu do dna přibližně 72 % své hodnoty a krátce klesly pod cenu 120 USD za akcii při IPO. Je nepochybné, že příležitost k nákupu akcií společnosti Snowflake pod úrovní IPO přišla a velmi rychle odešla. I když širší trh ještě nedosáhl svého dna, myslím si, že nabídku hodnoty společnosti Snowflake je v tuto chvíli těžké odmítnout.

Společnost Snowflake je sice akcie s vysokým násobkem růstu, ale na rozdíl od mnoha spekulativních akcií má cestu k vyššímu cash flow a maržím. Navíc se zdá, že její růstový profil je na trhu, který již tolik nedbá na růst tržeb, podceňován.

Ačkoli by nadcházející recese mohla růst tržeb zpomalit (vzhledem k modelu uznávání tržeb společnosti Snowflake založenému na využití bude pravděpodobně vypadat mnohem hůře), dlouhodobá trajektorie růstu se zdá být stále stejně silná. Stručně řečeno, Snowflake je stále hyperrůstovou společností. Pouze se pohybuje v náročnějším prostředí. V průběhu toho bude společnost podnikat kroky k přidání ještě více inovací a zároveň zlepšovat své vyhlídky na ziskovost.

Zdroj: Reuters

Růst tržeb a marží dohromady?

Obvykle, když máte hyper-růst, nemůžete mít výraznou expanzi marží a robustní peněžní toky. To je to, co dělá společnost Snowflake tak vzrušující. Dokáže růst závratným tempem a zároveň si udržet ziskovost. Ačkoli vyhlídky na ziskovost mohou v nejbližší době ustoupit o několik kroků zpět, považuji za povzbudivé, že firma může růst, aniž by musela do svého podnikání reinvestovat příliš mnoho kapitálu.

Společnost Snowflake bude i nadále investovat tam, kde to má smysl. Společnost Snowflake stále šlape na pedál, ať už prostřednictvím oborově specifických služeb, které mají přilákat více uživatelů, nebo hledáním akvizičních příležitostí po nedávném technologickém masakru.

Navzdory nedávné lavině sněhových vloček zůstávají analytici Wall Street neuvěřitelně optimističtí. V posledních několika měsících byly akcie několikrát vylepšeny a není záhadou proč.

Zdroj: Unsplash

Každoroční průzkum společnosti JP Morgan mezi řediteli informačních oddělení ukázal, že společnost Snowflake se umístila na prvním místě v záměrech v oblasti výdajů za instalované služby, čímž předstihla mnoho velkých firem.

Přestože se cílové ceny v posledních měsících výrazně snížily, zůstávám u společnosti Snowflake býčí.

Názor Wall Street

Podle konsensu analytiků TipRanks jsou akcie SNOW hodnoceny jako silně kupované. Z 28 analytických hodnocení je 23 doporučení koupit, čtyři doporučení držet a jedno doporučení prodat.