Předpovědi ceny u Etherea: Padne snad kryptoměna ETH pod 1 000 dolarů?

Zatímco ceny kryptoměn klesají na nová minima, Ethereum (ETH-USD) se dnes nebezpečně přiblížilo ke klíčové cenové hladině 1 000 USD. Zároveň však řada předpovědí ceny Etherea naznačuje býčí dlouhodobý výhled.

I když termín „kryptozima“ zní drsně, ve skutečnosti je na místě, protože ceny kryptoměn procházejí horkými a studenými obdobími. Není to například tak dávno, co Bitcoin (BTC-USD) testoval hodnotu 69 000 dolarů za minci. V poslední době se této kryptoměně nedaří překonat hranici 20 000 dolarů.

Kamkoli se Bitcoin vydá, ostatní kryptoměny ho obvykle následují. Zdá se, že Ethereum, druhá nejznámější kryptoměna, následuje BTC níže a dnes. Za posledních 24 hodin se aktuálně propadl o 6 %. Díky tomu se ETH snaží udržet nad ostře sledovanou hranicí 1 000 USD v písku.

Pokud Ethereum klesne ze čtyřciferných na trojciferné hodnoty, zasadí to kryptografické komunitě emocionální ránu. Zároveň to zpochybní, zda hlavní kryptoměny skutečně představují hráz proti dolarové inflaci.

Předpovědi ceny Etherea jsou překvapivě býčí

Držitelé ETH však nemusí zoufat. Každý a jeho strýc má na věc bezpochyby svůj názor, ale průzkum nedávno vydaných předpovědí ceny Etherea skutečně naznačuje určitý růst.

To nutně neznamená, že se ETH zítra nebo pozítří odrazí ode dna. Čekání a vyčkávání by se však mohlo v dlouhodobém horizontu vyplatit, protože někteří odborníci se zdají být ve svých cílových cenách optimističtí:

CryptoPredictions očekává, že ETH zakončí červenec na 1 159,81 USD a srpen na 1 164,73 USD.CoinPedia se připravuje na to, že Ethereum potenciálně dosáhne 1 267,61 USD ve třetím čtvrtletí roku 2022 a 1 765,79 USD ve čtvrtém čtvrtletí.DigitalCoinPrice (prostřednictvím cryptonewsz.com) předpovídá, že ETH by mohlo do roku 2024 přistát na 2 090,56 USD.)Trading Beasts (rovněž prostřednictvím cryptonewsz.com) předpovídá, že by Ethereum mohlo „do konce roku 2022 překročit cenovou hranici 2000 USD“.
Počítají tito zjevní optimisté se zvýšeným mainstreamovým přijetím Bitcoinu, Etherea a dalších známých kryptoměn? Nebo očekávají, že americká Komise pro cenné papíry (SEC) konečně schválí burzovně obchodovaný fond (ETF) pro Bitcoin – a nakonec i ETF pro Ethereum?

Nikdo to neví jistě, ale přinejmenším je jasné, že dnes vládnou prodejci. Dříve nebo později se však objeví vítězové „kryptozimy“. Jen možná zvítězí býčí investoři.