Naložte se do akcií Plug Power, protože trh se zeleným vodíkem exploduje

Společnost Plug Power (NASDAQ:PLUG) se sídlem v Lathamu ve státě New York patří mezi nejznámější světové výrobce vodíkových palivových článků. Akcie PLUG pravděpodobně nezůstanou na současné ceně dlouho, a dokonce mají potenciál se zdvojnásobit nebo i více.

S tím, jak se ruská invaze na Ukrajinu protahuje, dávají státy stále více přednost energetické bezpečnosti a nezávislosti. Současně mají spotřebitelé dost vysokých cen ropy a plynu a jsou připraveni na levnější alternativy.

Zdroj: Getty Images

Pokud je nějaká společnost připravena a ochotna poskytovat řešení pro čistší paliva, je to společnost Plug Power. Lidé na Wall Street možná plně nedocení pokrok společnosti Plug Power v USA a v zahraničí, ale to nevadí, protože to představuje příležitost investovat za skvělou cenu.

Co se děje s akciemi PLUG?

Není to tak dávno, co přispěvatel InvestorPlace Tezcan Gecgil uvedl akcie PLUG jako jednu z pěti akcií vodíkových společností, které je třeba koupit, než půjdou nahoru. Zaslouží si Plug Power být na tomto seznamu? V poslední době se zdá, že investoři si to nemyslí. Je šokující, že cena akcií klesla z 52týdenního maxima 46,50 USD na méně než 20 USD.

Doufejme, že se obchodníci vzpamatují a dotlačí akcie opět ke 40 dolarům. V poslední době se neobjevily žádné hrozné zprávy týkající se konkrétně společnosti. Možná jsou investoři nervózní z takzvaných růstových akcií, a tak své akcie Plug Power prodali.

Přesto nadnárodní přechod na čisté zdroje energie nepolevuje. Společnost Plug Power navíc patří mezi nejambicióznější vodíkové podniky. Jak zdůraznil Gecgil, Plug Power spolupracuje se společností Olin (NYSE:OLN) na „výrobě a prodeji zeleného vodíku, který podpoří rostoucí poptávku po palivových článcích v globální vodíkové ekonomice“.

Připravuje se velká výroba

Gecgil rovněž zmínil finanční výsledky společnosti Plug Power za první čtvrtletí roku 2022, které byly působivé. Společnost zhruba zdvojnásobila své tržby, a to ze 72 milionů dolarů v předchozím čtvrtletí na 140,8 milionu dolarů v prvním čtvrtletí roku 2022. Kromě toho společnost Plug Power oznámila „významné zlepšení marží ze služeb v oblasti systémů palivových článků a související infrastruktury s pozitivním 30% [sekvenčním] nárůstem“.

Společnost Plug Power navíc pronikla na trh s ekologickým vodíkem, a to jak v USA, tak v EU. Společnost Plug Power doufá, že se jí díky společnosti Olin podaří poskytovat ekologický vodík v celé Severní Americe. První výrobní závod se bude nacházet v Louisianě a očekává se, že bude vyrábět 15 tun zeleného vodíku denně.

Zdroj: Pixabay

Společnost Plug Power mezitím také podepsala 30letou dohodu o výstavbě 100megawattového závodu na výrobu zeleného vodíku v belgickém přístavu Antverpy-Bruges. Společnost Plug Power překvapivě očekává, že v tomto závodě bude vyrábět „až 12 500 tun kapalného a plynného zeleného vodíku ročně pro evropský trh“.

Co můžete udělat nyní

Je zarážející a možná i trochu frustrující, že se akcie PLUG nyní obchodují s tak velkým diskontem. Vždyť společnost Plug Power je silným generátorem příjmů. Společnost je také agresivním výrobcem čistého vodíku v několika zeměpisných oblastech.

Nemusíte však být frustrovaní, protože akcie Plug Power jsou levné. Pokud něco, tak by to mělo být vnímáno jako příležitost zaujmout pozici nebo přidat k již existující pozici. Brzy by se cena akcií mohla dostat zpět ke 40 dolarům a pak už jen pokračovat.