Je čas koupit akcie zdravotnických produktů Figs, mohou vzrůst o 80 %

Podle Raymond James by se investoři měli zásobit akciemi Figs, protože tato oděvní společnost pro zdravotnictví již započítala většinu špatných zpráv týkajících se inflace.

Analytik Rick B. Patel zahájil pokrytí společnosti Figs se silným nákupním ratingem a ve středeční poznámce uvedl, že společnost má lepší předpoklady k tomu, aby ve druhé polovině roku dosáhla lepších výsledků. Akcie se letos propadly o 65 %, protože mnoho značek elektronického obchodování bylo oslabeno rostoucími úrokovými sazbami.

„Velkou část meziročního poklesu akcií přisuzujeme nesplnění výnosů a EBITDA za 1Q22 a revizi výhledů na rok 2022 směrem dolů – především kvůli problémům s dodavatelským řetězcem v odvětví (zpoždění zásob), vyšším nákladům na přepravu (tlak na marže) a známkám spotřebitelského tlaku inflace (v menší míře),“ napsal Patel.

„S přenastavením očekávání na nižší hodnoty se nám nastavení líbí, protože trendy by se měly ve 2. pololetí zlepšit díky načasování uvedení klíčových nových produktů na trh a lepší dostupnosti zásob,“ dodal Patel.

Zdroj: Getty Images

Raymond James měl cílovou cenu pro Figs 15 USD. Nová cílová cena je přibližně 80 % nad zavírací cenou akcií.

Firma se domnívá, že společnost zaměřená přímo na spotřebitele má několik výhod, včetně solidních marží a obranných vlastností proti recesi. Očekává se, že Figs v letech 2021 až 2025 zvýší tržby složenou roční mírou růstu o 25 % od nových klientů a také zvýší tržby na zákazníka, protože společnost rozšíří svou nabídku oblečení, aby „plně vybavila“ zdravotníky.

Společnost se domnívá, že Figs by mohla obstát i v době recese, vzhledem k tomu, že pracovní pláště, laboratorní pláště a další oděvy jsou pro zdravotnické pracovníky nákupy, které nejsou diskrétní.

„Myslíme si, že ocenění je atraktivní, a také se nám líbí její relativně defenzivní pozice uprostřed makro nejistoty. V čistém vyjádření se domníváme, že očekávání jsou nízká, krátkodobé nastavení se zdá být bez rizika a jeho dlouhodobý potenciál zůstává nedotčen,“ pokračuje zpráva.

Firma rovněž zahájila pokrytí šesti dalších akcií digitálního obchodu, které jsou podle analytika vzhledem k prudkému poklesu cen jejich akcií přeprodané. Společnostem Etsy, Revolve, The RealReal, thredUP, Rent the Runway a Brilliant Earth bylo vydáno hodnocení outperform.

Akcie společnosti Figs ve čtvrtečním předobchodním období vzrostly o více než 1 %.