Akcie, které by vás v roce 2024 mohly učinit bohatšími

Jedním z nejlepších způsobů, jak na akciovém trhu vybudovat trvalé bohatství, je nakupovat akcie silných společností s výjimečnými vyhlídkami na růst. Abychom vám pomohli připravit se na lukrativní rok 2024, představujeme vám dvě vynikající společnosti, které svým investorům přinášejí slušné výnosy.

Alphabet
Podle společnosti Statista dosáhne trh s digitální reklamou do roku 2027 hodnoty 870 miliard dolarů, což je nárůst ze zhruba 600 miliard dolarů v roce 2023. Dominantní postavení společnosti Google v odvětví internetového vyhledávání staví společnost Alphabet (GOOGL) do silné pozice, která jí umožní profitovat, protože se v příštích letech přesune více výdajů na reklamu na internet.

Zdroj: Shutterstock

YouTube nabízí majitelům akcií společnosti Alphabet další vynikající způsob, jak profitovat z růstu digitální reklamy. S ohromujícími 2,7 miliardami uživatelů, kteří podle DemandSage na jeho platformě společně denně zkonzumují 1 miliardu hodin obsahu, je tato masově oblíbená platforma pro sdílení videí pro digitální marketéry nepostradatelnou platformou.

YouTube je navíc silným motorem růstu. Jeho tržby se v prvním čtvrtletí meziročně zvýšily o více než 20 % na 8 miliard dolarů. Investoři mohou očekávat, že toto číslo bude v následujících letech neustále stoupat. Společnost Demand Sage předpovídá, že do roku 2025 vzroste počet uživatelů YouTube na 2,85 miliardy. Tržby YouTube z reklamy by navíc mohly získat podporu, pokud bude konkurenčnímu TikToku zakázáno působit v USA.

Akcionáři společnosti Alphabet mohou těžit také z rychlého zavádění umělé inteligence (AI). Rostoucí poptávka po službách trénování modelů umělé inteligence a dalších úlohách strojového učení podporuje růst Google Cloud, divize výpočetní infrastruktury společnosti. Tržby Google Cloud v prvním čtvrtletí meziročně vyskočily o 28 % na 9,6 miliardy dolarů. Její provozní zisk zase vzrostl téměř pětinásobně na 900 milionů dolarů.

I zde má Alphabet obrovskou příležitost k dlouhodobé expanzi. Podle společnosti Acumen Research and Consulting se celosvětový trh s cloud computingem do roku 2032 rozroste na ohromujících 2,5 bilionu dolarů, přičemž v roce 2022 to bude 495 miliard dolarů.

Nakoupit akcie Alphabet Inc. za $167.21 (0.35%)

Vzhledem k tomu, že je před námi ještě tolik prostoru pro ziskový růst, jsou dnes akcie společnosti Alphabet solidní příležitostí k nákupu. Zdá se, že s tím souhlasí i vedení společnosti. Dne 25. dubna společnost zvýšila svůj program zpětného odkupu akcií o neuvěřitelných 70 miliard dolarů. Alphabet také uvedl, že začne vyplácet dividendu, což by mělo jeho akcie dostat do hledáčku investorů, kteří se více zaměřují na příjmy.

Eli Lilly
Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) varuje, že obezita může vést k nebezpečným onemocněním, jako je cukrovka a srdeční choroby. Společnost Eli Lilly (LLY) chce proti těmto znepokojivým zdravotním trendům bojovat tím, že pomáhá lidem zbavit se přebytečného tělesného tuku. Její lék na hubnutí Zepbound, který mění pravidla hry, by se tak mohl stát nejprodávanějším lékem všech dob.

Zdroj: Getty Images

Zepbound je léčba založená na inkretinu, která funguje tak, že stimuluje hormony, které mohou snížit chuť k jídlu a tím i množství snědeného jídla. 72týdenní klinická studie ukázala, že lidé, kteří dostávali nejvyšší dávku injekce podávané jednou týdně, zhubli v průměru o 48 kilogramů.

A co víc, účastníkům studie, kterým byl podáván přípravek Zepbound a kteří dodržovali dietu a cvičební plán, se zlepšil profil cholesterolu a krevního tlaku. Další klinické studie ukázaly, že účinná látka přípravku Zepbound, tirzepatid, může zlepšit hladinu glukózy v krvi u lidí s diabetem 2. typu.

Vzhledem k těmto slibným výsledkům se očekává, že společnost Eli Lilly se bude těšit obrovské poptávce po svých nových lécích. Tržby a zisky tohoto zdravotnického titána vzrostly v prvním čtvrtletí o 26 %, resp. 67 % na 8,8 miliardy dolarů a 2,2 miliardy dolarů.

Nakoupit akcie Eli Lilly and Company za $734.97 (-2.77%)

Do budoucna se předpokládá, že zisk na akcii společnosti Eli Lilly se bude v příštím půlstoletí zvyšovat o více než 50 % ročně. Investiční banka Goldman Sachs předpokládá, že prodej léků proti obezitě by mohl do roku 2030 vzrůst na neuvěřitelných 100 miliard dolarů. Nakupte akcie ještě dnes a můžete profitovat po boku společnosti Eli Lilly, která se snaží uspokojit prudkou poptávku po svých nových lécích na hubnutí.