Druhá šance je tady. Tyto akcie jsou dnes ve výprodeji

Díky nedávným poklesům se tyto zlevněné akcie staly atraktivnějšími.

Akciový trh je plný příležitostí, ale některé slibné tituly krátkodobě ztrácejí hodnotu. Některé z těchto propadů trvají jen několik dní, zatímco jiné se mohou protáhnout na několik měsíců. Když jsou skvělé akcie ve výprodeji, mohou investoři se stejným kapitálem nashromáždit více akcií.

Tyto výhodné nabídky netrvají věčně, protože investoři si brzy vzpomenou na dlouhodobé růstové vyhlídky akcií ve slevě. Tyto zlevněné akcie překonaly výkonnost trhu, ale vzhledem k nedávným poklesům nabízejí investorům druhou šanci.

Meta Platforms (META)

Společnost Meta Platforms (NASDAQ:META) se stala nejvíce podhodnocenou akcií z pomyslné skupiny sedmi velkolepých. Akcie klesly o 10 % na základě dobré zprávy o výsledcích hospodaření. Někteří investoři chtěli více, ale společnost dosáhla dobrých výsledků a obchoduje se pouze s poměrem P/E 25,9.

Tržby se meziročně zvýšily o 27 %, zatímco čistý zisk meziročně vzrostl o 117 %. Počet denních aktivních uživatelů meziročně vzrostl o 7 % a dosáhl 3,24 miliardy uživatelů mezi jejími platformami. Pokud zákaz TikToku projde, bude z toho těžit i Meta Platforms.

Termín je 19. ledna 2025, tedy den před příští prezidentskou inaugurací. Společnost ByteDance uvedla, že TikTok neprodá. Aplikace dosáhla v březnu 2023 počtu 150 milionů amerických uživatelů. Dá se velmi bezpečně předpokládat, že od té doby jejich počet prudce vzrostl. Pokud zákaz z 19. ledna projde, budou tito uživatelé muset využít jiné sociální sítě, aby vyplnili čas. Meta Platforms z toho může těžit. Od začátku roku si společnost připsala 26 %.

Nakoupit akcie Meta za $451.96 (2.33%)

Zdroj: Getty Images

E.l.f. Beauty (ELF)

Společnost E.l.f. Beauty (NYSE:ELF) patří mezi nejvýkonnější akcie. Za posledních pět let posílila o více než 1 150 % a od počátku roku má slušný 13% zisk. Akcie se však nachází uprostřed korekce, která směřuje k příští zprávě o výsledcích hospodaření. Investory vyděsilo varování společnosti Ulta Beauty (NASDAQ:ULTA) ohledně zmírnění poptávky po jejích kosmetických produktech.

Společnost E.l.f. Beauty roste rychleji než Ulta. Menší firma také získává větší podíl na trhu. Společnost ELF dosáhla ve 3. čtvrtletí 24. finančního roku 85% meziročního růstu čistých tržeb a získala 305 bazických bodů tržního podílu.

Poslední zpráva o výsledcích hospodaření prodloužila sérii růstu společnosti e.l.f. Beauty na 20 po sobě jdoucích čtvrtletí. Čistý zisk meziročně vyskočil o 41 % a společnost výrazně zvýšila výhled čistých tržeb, čistého zisku a dalších ukazatelů pro fiskální rok 2024. Budoucnost kosmetické firmy vypadá zářivě a nedávné oslabení nabízí příležitost pro trpělivé investory.

Nakoupit akcie ELF za $160.12 (-0.26%)

Deckers Outdoor (DECK)

Společnost Deckers Outdoor (NYSE:DECK) vzbudila velký rozruch svým přírůstkem do indexu S&P 500. V roce 2014 se však její akcie dostaly na burzu. Tento gigant v oblasti sportovního oblečení vzrostl od počátku roku o 25 % a za posledních pět let se jeho hodnota vyšplhala o 431 %. Navzdory dlouhodobým ziskům se Deckers Outdoor nachází uprostřed korekce. Akcie se oproti svému historickému maximu propadly o více než 12 %.

Společnost zastřešuje několik populárních značek, například UGG a HOKA. Tyto dvě značky pomohly společnosti Deckers Outdoor dosáhnout ve 3. čtvrtletí 24. finančního roku 16% meziročního růstu čistých tržeb. Zředěný zisk na akcii vyskočil meziročně o 44 %, protože korporace zlepšila své ziskové marže. Značka HOKA vynikala 21,9% meziročním růstem tržeb.

Společnost Deckers Outdoor stále roste, zatímco větší konkurenti jako Nike (NYSE:NKE) oslabují. Toto nastavení dává společnosti Deckers Outdoor dobrou příležitost získat podíl na trhu. Společnost také roste díky udržitelnému obchodnímu modelu založenému na 25,0% čisté ziskové marži.

Nakoupit akcie Deckers Outdoor Corporation za $842.34 (1.17%)

Zdroj: Getty Images