Akcie cloud computingu, které musíte koupit, když ceny klesají

Investoři zkoumají tři nejlepší akcie cloud computingu v době, kdy akciový trh čelí poklesu.

Zatímco akciový trh prochází dočasným poklesem, chytří investoři hledají akcie cloud computingu, které by mohli koupit. Wall Street nedávno ukončila náročný měsíc s výraznými poklesy napříč hlavními indexy. Index S&P 500 se v dubnu propadl až o 5,5 % a měsíc zakončil poklesem o 1,6 %, což znamenalo první ztrátový měsíc za posledních šest let. Tyto ztráty byly z velké části způsobeny rostoucími obavami z přetrvávající vysoké inflace a úrokových sazeb.

Vzhledem k tomu, že akciový trh čelí období poklesu, však akcie cloud computingu představují pro investory prvotřídní příležitost k nákupu. Vzhledem k tomu, že podniky jsou stále více závislé na digitální infrastruktuře, hraje cloud computing klíčovou roli při umožňování práce na dálku, správě dat a zvyšování kybernetické bezpečnosti. Předpokládá se, že trh s cloud computingem dosáhne do roku 2031 hodnoty 1 844 miliard dolarů. Očekává se, že v letech 2023 až 2031 trh poroste tempem 18,9 %.

Proto může být investice do akcií cloud computingu v době poklesu trhu prozíravým strategickým krokem. Tři akcie cloud computingu se proto v současné situaci jeví jako podhodnocené a mohou nabídnout výrazný růst, jakmile se trh stabilizuje.

Snowflake (SNOW)

Společnost Snowflake (NYSE:SNOW) poskytuje cloudová řešení pro ukládání dat. Společnost vykazuje chvályhodný finanční růst a provozní odolnost. Ve fiskálním roce 2024 společnost Snowflake vykázala 38% meziroční nárůst tržeb z produktů, což odráží silnou poptávku po jejích nabídkách.

Tržní strategie společnosti Snowflake navíc zahrnuje uvádění inovativních produktů na trh. Mezi ně patří Snowflake Cortex, Snowpark Container Services a Unistore, které rozšíří její možnosti v oblasti datového cloudu. Očekává se, že platforma Cortex společnosti Snowflake změní pravidla hry. Bude hlouběji integrovat umělou inteligenci (AI) a strojové učení do procesů analýzy dat.

Investice společnosti do technologií a vývoje produktů jí dávají dobrou pozici pro využití rostoucí poptávky po datových cloudových řešeních.

Akcie společnosti SNOW od počátku roku (YTD) klesly o 16 %. Analytici však zůstávají býčí a průměrná cílová cena pro SNOW činí 219 USD. To představuje potenciální 40% nárůst v blízké budoucnosti.

Nakoupit akcie Snowflake Inc. za $159.32 (0.98%)

Zdroj: Shutterstock

ServiceNow (NOW)

Společnost ServiceNow (NYSE:SNOW) je lídrem v oblasti cloud computingu a digitálního workflow. Společnost pokračuje ve významných pokrocích v pomoci podnikům při automatizaci a optimalizaci jejich provozu. Může se pochlubit působivým seznamem klientů, který zahrnuje 85 % společností z žebříčku Fortune 500. Také platforma ServiceNow je důležitým nástrojem pro podniky, které chtějí zvýšit efektivitu a realizovat strategie digitální transformace.

Závazek firmy k inovacím je patrný z jejího robustního portfolia duševního vlastnictví, které zahrnuje více než 2 000 amerických a mezinárodních patentů. Díky neustálému vylepšování své platformy pomocí umělé inteligence a strojového učení si ServiceNow udržuje náskok před ostatními. Tím zajišťuje, že její řešení jsou špičková a zároveň vysoce efektivní.

Nedávno společnost vykázala působivé výsledky za 1. čtvrtletí roku 2024. NOW vykázala zisk na akcii ve výši 3,41 USD, čímž překonala odhady o 0,28 USD, a tržby ve výši 2,60 miliardy USD, což představuje meziroční nárůst o 24,19 % a překonání odhadů o 14,17 milionu USD. Během hovoru k výsledkům vedení společnosti zdůraznilo rozšířenou spolupráci, zejména se společností Microsoft, a významné zákaznické angažmá se společnostmi Hitachi Energy a Equinix. Mezi klíčová odvětví, která vykazují silný růst, dále patří technologie, média, telekomunikace a vzdělávání.

Nakoupit akcie ServiceNow, Inc. za $716.65 (3.01%)

Salesforce (CRM)

Společnost Salesforce (NYSE:CRM) se stala významným jménem v odvětví podnikového softwaru. Společnost se díky neustálým inovacím a rozšiřování svého portfolia produktů strategicky postavila do čela podnikových softwarových řešení.

Jádrem nabídky Salesforce je Sales Cloud, systém pro řízení vztahů se zákazníky (CRM), který umožňuje podnikům řídit jejich prodejní procesy. Platforma Salesforce Customer 360 navíc integruje různé funkce, čímž zlepšuje propojení se zákazníky a možnosti správy dat napříč různými vertikálami.

Poslední čtvrtletní výsledky společnosti CRM dále podtrhují její provozní dokonalost. Společnost Salesforce překonala konsensuální odhady, když její tržby meziročně vzrostly o 10,8 %. Klíčovým bodem aktualizovaných finančních údajů je rozšíření provozní marže, která meziročně výrazně vzrostla ze 14,1 % na 19,3 %. Toto zlepšení odráží pečlivé řízení nákladů a provozní efektivitu společnosti.

Akciím se nadále daří a za poslední rok vzrostly o 39 %. Analytici z Wall Street jsou vůči akciím býčí a jejich průměrná cílová cena činí 333 USD. To ponechává prostor pro 24% růst v nejbližším období.

Nakoupit akcie Salesforce, Inc. za $273.66 (0.56%)

Zdroj: Getty Images