Hedgeový fond společnosti Citadel během červnového propadu trhu stoupl o 4 %

Podle osoby obeznámené s výnosy pokračoval hedgeový fond miliardáře Kena Griffina v červnu v překonávání svých výkonů a zvýšil svůj celoroční zisk na téměř 18 %.

Multistrategický vlajkový fond Citadel Wellington minulý měsíc posílil o 4,1 %, čímž se jeho výkonnost v roce 2022 zvýšila na 17,5 %, uvedla tato osoba. Všech pět hlavních strategií fondu – komodity, fixní výnosy a makro, akcie, kvantové a úvěrové – bylo v červnu i od začátku roku kladných, uvedla tato osoba.

Hvězdná výkonnost přišla i v době, kdy širší trh letos zažil bouřlivý propad. Index S&P 500 právě zaznamenal nejhorší první pololetí od roku 1970. Akciový benchmark se propadl do medvědího trhu, když zesílily obavy z recese v důsledku agresivního zvyšování úrokových sazeb Federálním rezervním systémem, který se snaží zkrotit prudce rostoucí inflaci.

Zdroj: Getty Images

Objem spravovaných aktiv společnosti Citadel v květnu přesáhl 50 miliard dolarů. Její fond zaměřený na pevné výnosy a taktický obchodní fond letos rovněž zaznamenaly dvouciferné zisky, uvedla tato osoba.

Citadel není jediným významným hedgeovým fondem, kterému se letos daří. Vlajkový hedgeový fond společnosti Bridgewater dosáhl v první polovině roku 2022 výnosu více než 30 %, uvedla již dříve CNBC.