Předpovědi ceny Bitcoinu: Co bude dál s BTC po znovuzískání 22 000 dolarů?

Největší světová kryptoměna podle tržní kapitalizace, bitcoin (BTC-USD), dosáhla během posledních 24 hodin hodnoty 22 000 USD. Zatímco si kryptoměnoví nadšenci připomínají tento krátkodobý milník, předpovědi odborníků ohledně ceny Bitcoinu jsou různé, ale vesměs býčí.

Ve druhé polovině roku 2022 to byla pro BTC přinejmenším drsná jízda. Hodnota mince se ani zdaleka nepřiblížila k návratu k loňskému cenovému vrcholu kolem 69 000 dolarů.

Pravděpodobných důvodů je hned několik. Za prvé, americký dolar byl navzdory vysoké míře inflace obzvláště silný. Vzhledem k tomu, že Bitcoin se v USA měří vůči dolaru, mohlo by to vysvětlovat relativní slabost této kryptoměny.

K dalším problémům patří letošní averze Wall Street vůči aktivům spojeným s technologiemi spolu s přetrvávajícím neúspěchem při schvalování bona fide burzovně obchodovaného fondu (ETF) Bitcoin americkými regulačními orgány. Návrat Bitcoinu pod 20 000 USD byl tedy možná nevyhnutelný, ale pro držitele BTC přesto bolestivý.

I když se dnes BTC po dotyku 22 000 USD stáhl zpět, přesto to probudilo býky na sociálních sítích, jako je StockTwits. Na pozadí této povzbudivé situace se podívejme, co někteří odborníci na kryptoměny předpovídají pro budoucí trajektorii Bitcoinu.

Zdroj: Shutterstock

Předpovědi ceny bitcoinu jsou převážně pozitivní

Jak se dalo očekávat, názory na další vývoj bitcoinu se různí. Zdá se však, že všeobecná shoda panuje v tom, že BTC čeká v budoucnu růst.

Například CoinPedia předpokládá, že Bitcoin dosáhne během současného čtvrtletí 26 845,51 USD a ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022 35 789,70 USD. Wallet Investor mezitím očekává, že BTC dosáhne 35 416,30 USD za rok.

Odborníci ze společnosti TradingBeasts jsou údajně mnohem méně ambiciózní s prognózou, že Bitcoin dosáhne 22 726,34 USD do prosince tohoto roku. Naproti tomu společnost Gov Capital zřejmě modeluje cenu BTC na 52 639 USD pro rok 2023, což znamená zdvojnásobení současné ceny.

Co se týče analytika společnosti GlobalBlock Marcuse Sotirioua, zdá se, že výhled ještě není křišťálově čistý. „Jediným signálem bitcoinového dna jsou pro mě trvalé údaje, které nám ukazují, že inflace se přesvědčivě skloňuje směrem dolů,“ prohlásil Sotiriou.

Inflace bude mít na cenu bitcoinu pravděpodobně skutečně i nadále zásadní vliv. Bez ohledu na to býci jásají nad dotykem BTC na 22 000 USD a doufají, že jde pouze o odrazový můstek k vyšším cenám.