Akcie Bank of America jsou přesvědčivou koupí i v době recese

Podle Societe Generale by investoři měli zvážit nákup akcií Bank of America, i když rizika recese přetrvávají.

Analytik Andrew Lim v pondělní zprávě zvýšil doporučení pro Bank of America z „držet“ na „koupit“ a uvedl, že tato „kvalitní banka“ vypadá levně poté, co se propadla o 36 % z nedávných maxim.

„Bank of America (BoA) je podle našeho názoru nejkvalitnější univerzální bankou v USA. Má nejvíce defenzivní úvěrové portfolio a vysokou citlivost na růst sazeb, což vedlo k prémiovému ocenění P/TE směřujícímu do roku 2022. Tato prémie se rozplynula s rostoucími obavami z recese,“ napsal Lim.

Societe Generale však snížila svou 12měsíční cílovou cenu na 37,50 USD ze 40,50 USD. Nová cílová cena představuje zhruba 18% nárůst oproti páteční zavírací ceně banky. Analytik rovněž snížil odhad zisku na akcii pro fiskální rok 2022 o 14 %, aby zohlednil potenciální úvěrové ztráty.

Zdroj: Reuters

Firma se domnívá, že akcie již ocenily recesi, která obvykle poškozuje cyklické akcie, jako jsou banky. Banky jsou na pokles citlivé, protože méně spotřebitelů kupuje domy nebo auta a více lidí má problémy se splácením svých úvěrů.

„Vlastnit banku na počátku recese není historicky dobrý nápad, i když je ‚levná‘. Jak je podrobně popsáno v naší dnešní sektorové zprávě, naším hlavním argumentem je, že trh již počítá s tvrdou recesí a že Fed je blízko pozastavení zvyšování sazeb,“ napsal Lim.

„Myslíme si, že to pro BoA (a další komerční banky) znamená pozitivnější hodnocení budoucích výnosů, které je založeno na příznivé úvěrové kvalitě a stále pozitivním růstu úvěrů,“ dodal.