Akcie Nvidia je možné před zprávou o výsledcích za 2. čtvrtletí koupit

Společnost Nvidia (NASDAQ:NVDA) je považována za jednu z nejlepších v oboru, ale technologické společnosti v poslední době trpí nejvíce. Nic by nemohlo zabránit tomu, aby akcie NVDA klesly na nové minimum. Přestože společnost Nvidia roste rychlým tempem, potýká se s problémy. Akcie se blížily k 52týdennímu minimu 140 USD, ale nedávný vývoj v technologické oblasti jim dodal impuls a dnes se dostaly na 154 USD.

Domnívám se, že akcie NVDA jsou skvělou dlouhodobou koupí a že společnost bude dosahovat lepších výsledků než její konkurenti. Bude nejen průkopníkem v oblasti digitální transformace, ale bude také lídrem, pokud jde o metaverzi a další technologie. S ohledem na to se pojďme hlouběji věnovat mé analýze akcií.

Přestože společnost Nvidia působí ve více odvětvích, v posledních letech byla známá především díky hernímu a počítačovému hardwaru. Společnost však zaznamenala masivní růst v segmentu datových center, který se stal hlavním přispěvatelem k tržbám. Není to náhoda, ale díky pečlivému plánování a investicím dosáhla Nvidia v této oblasti obrovského úspěchu.

Zdroj: Bloomberg

V prvním čtvrtletí společnost vykázala tržby z datových center ve výši 3,75 miliardy dolarů a tržby z her ve výši 3,62 miliardy dolarů. Tyto dva obchodní segmenty zůstávají pro společnost dominantní, ale zdá se, že datová centra převezmou na několik příštích let vládu. V tomto odvětví je obrovská poptávka, a pokud se společnosti podaří dobře rozmístit své zdroje, bude schopna držet krok s poptávkou.

Pro toto čtvrtletí společnost očekává tržby ve výši 8,1 miliardy dolarů a předpokládá další rekordní čtvrtletí v prodeji datových center. Pokud hledáte jediný důvod, proč investovat do akcií NVDA, bude to potenciál datových center. Společnosti mají obrovské množství dat a hledají způsoby, jak z nich získat přehled a automatizovat a zrychlit procesy. Nvidia může této rostoucí poptávky využít.

V poslední době několik analytiků snížilo cílové ceny akcií NVDA, ale stále si ponechávají nákupní hodnocení.

Například analytik společnosti Piper Sandler Harsh Kumar stanovil cílovou cenu 235 USD s ratingem overweight na akcie. Domnívá se, že společnost bude kromě obav kolem kryptoměn i nadále čelit problémům s online obchodováním v Rusku a Číně. Dále Ivan Feinseth, analytik společnosti Tigress, má na akcie cílovou cenu 310 USD s ratingem Buy. Analytik se domnívá, že Nvidia má vedoucí postavení v oblasti datových center, která budou kromě autonomních technologií a umělé inteligence hnacím motorem růstu. Stejně tak analytik Citi Atif Malik má cílovou cenu 285 USD a rating „Buy“ na akcie.

Nvidia není jen další technologickou společností, patří mezi špičku mezi technologickými společnostmi v zemi a v příštích letech by mohla generovat obrovské příjmy. Zpomalení v jednom čtvrtletí nevypovídá nic o základech podnikání. I když růst tržeb v oblasti her a osobních počítačů vykazuje zpomalení, bude se na co těšit. Společnost má hvězdný obchodní model se solidní rozvahou.

Nakonec jsou akcie NVDA na současné úrovni krádeží, protože v příštích několika letech půjdou nahoru a pak by nemusely být výhodnou koupí.