Akcie společnosti Palantir stojí za zvážení při obavách z recese. Přesně dnes.

Společnost Palantir (NYSE:PLTR), která se zabývá analýzou velkých objemů dat, je oblíbenou vládní společností a byla považována za velmi atraktivní na základě počtu zakázek, které získávala. Mnozí investoři se domnívali, že akcie PLTR by mohly po primární veřejné nabídce v roce 2020 vystoupat do nových výšin; mýlili se však.

Akcie PLTR zahájily svou burzovní pouť na vysoké úrovni a v lednu 2021 dosáhly 35 dolarů, od té doby však mají klesající tendenci.

Od dosažení tohoto bodu se společnosti nepodařilo dosáhnout 30 dolarů za akcii a posledních šest měsíců se obchoduje pod 20 dolary. V současné době akcie PLTR mění majitele za 8,95 dolaru, což je mnohem méně, než mnozí investoři očekávali.

Stále si myslím, že společnost Palantir má obrovský potenciál a její kontrakty jsou důkazem solidních produktů, které nabízí. Frustrace z akcií Palantir však jen roste. S ohledem na to se pojďme hlouběji podívat, proč si myslím, že byste měli PLTR považovat za skvělou dlouhodobou hru.

Zdroj: Pexels

Podnikání společnosti Palantir roste

Společnost Palantir se v poslední době dostala do zpráv kvůli zakázkám, které získala. Společnost získala od armády zakázku na vývoj a integraci armádního prototypu programu TITAN v hodnotě 36 milionů dolarů. Dále společnost Guidehouse, třetí největší poradenská firma pro federální vládu, oznámila alianci se společností Palantir pro „softwarovou platformu Foundry, která pomáhá klientům přelstít složitost“. Získala také kontrakt od Velitelství vesmírných systémů USA za 121,5 milionu dolarů.

To je jen několik zakázek, které společnost Palantir v poslední době získala navzdory hrozící recesi. Ukazuje to na potenciál společnosti generovat příjmy bez ohledu na podmínky na trhu. Dokazuje to také sílu jejích produktů. Skeptici kritizují společnost za to, že se ve velké míře spoléhá na vládní zakázky, ale společnost učinila silné kroky i v komerčním segmentu.

Výsledky společnosti Palantir za 1. čtvrtletí nebyly tak špatné

Investoři nebyli s výsledky společnosti Palantir za 1. čtvrtletí spokojeni, ale pokud se na čísla podíváte blíže, zjistíte, že nebyla tak špatná. V prvním čtvrtletí společnost vykázala tržby ve výši 446 milionů dolarů, což představuje meziroční nárůst o 31 %.

Společnost Palantir navíc v tomto čtvrtletí získala 37 nových zákazníků. To je významný trend, který zůstává bez povšimnutí investorů. Tempo růstu příjmů společnosti od komerčních zákazníků trvale roste, zatímco příjmy od vládního sektoru klesají. V posledním čtvrtletí činilo tempo růstu příjmů z komerční sféry 54 %, zatímco tempo růstu příjmů ze státní správy činilo 16 %.

Zdroj: Getty Images

Společnost i nadále očekává roční růst příjmů o 30 % a více až do roku 2025. Pokud se jí to podaří, mohla by být její čísla příjmů výrazně vysoká. Společnost Palantir sice dnes nevykazuje zisk, ale dlouhodobý obraz je atraktivní a slibný ve všech směrech.

Podtrženo a sečteno, akcie PLTR

Investoři, kteří se bojí recese, možná od akcií PLTR utíkají, ale nyní je čas je koupit a držet je dlouhodobě. Společnost je ve fázi růstu a má před očima dlouhodobý růst. Je to jedna ze společností, která nepracuje na příští čtvrtletí nebo příští dvě čtvrtletí, ale má jasný plán na příštích pět let.

Má zdravý růst tržeb a solidní vyhlídky do budoucna. Výsledky příštího čtvrtletí se mohou zdát kostrbaté, ale nepovažujte akcie PLTR za hru na jedno čtvrtletí. Dnes se obchoduje za rozumné ocenění, a pokud společnost do několika příštích let dosáhne 30% růstu, bude to skvělá koupě.